PREMIJER LIGA

Rahmanović tipuje na Tatara

Tatar: Igrač odluke u 1. kolu protiv Zrinjskog. Arhiv

G. Š.

27.7.2019

U sjeni slučaja "Koševo", odnosno činjenice da Sarajevo meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu (8. avgust, BATE Borisov ili Rozenburg) neće moći igrati na našem najvećem stadionu, fudbaleri trenera Husrefa Musemića danas će obaviti posljednji trening pred sutrašnji (20:30 sati) derbi sa starim rivalom na zeničkom Bilinom polju. 

Za razliku od premijernog duela protiv Zrinjskog, koji je odlučio Benjamin Tatar, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine protiv Čelika će biti svježiji i odmorniji, ali i jači za dva bočna igrača, Bojana Letića i Dušana Hodžića.

Četiri gola

Van stroja su i dalje golman Elvis Džafić, te Selmir Pidro, Amer Dupovac, Miloš Stanojević, Mirko Oremuš i Amar Rahmanović, koji je najučinkovitiji sadašnji fudbaler Sarajeva u duelima s Čelikom.

U pet odigranih utakmica postigao je četiri gola i upisao četiri asistencije, a bordo tim je ostvario četiri pobjede i jedan remi.

- Moj brat Tatar će biti igrač odluke. Naći će on put do gola. Napravit će ga - napisao je Rahmanović na Facebooku "Bordo vremeplova".

Inače, najviše nastupa za Sarajevo protiv Čelika zabilježio je Faruk Ihtijarević, ukupno 24, dok je Vahidin Musemić sa deset golova najbolji strijelac duela ova dva kluba.

 Visoka pobjeda

Sarajevo i Čelik do sada su odigrali 101 međusobnu utakmicu, u kojima je Sarajevo ostvarilo 50 pobjeda, 26 remija i 25 poraza. U posljednjih 15 utakmica bordo tim je zabilježio devet pobjeda, pet remija i jedan poraz.

Posljednji duel starih rivala odigran je na Koševu 3. maja ove godine, u kojem je bordo tim zabilježio uvjerljivu pobjedu, dok je posljednji derbi na Bilinom polju završen remijem, 0:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.