REPREZENTATIVCI

Krunić: Razumijem se s trenerom

Krunić: Osjećam se sjajno. Facebook

G. Š.

29.7.2019

Naš reprezentativac Rade Krunić sinoć je debitovao za Milan, u prijateljskoj utakmici protiv Benfike (0:1 – „International Champions Cup“).

- Najvažnije je da sam se vratio poslije povrede, rekao je Krunić, koji je u igru ušao u 64. minuti, te dodao:  

Velika čast

- Osjećam se sjajno, debitovao sam i zbog toga sam presretan. Velika je čast nositi ovaj dres. Malo sam se i bojao debija, ali sada će biti mnogo lakše. Dres Milana ima težinu, on je drugačiji od ostalih

Milan protiv Benfike nije iskoristio svoje šanse.  

- Vjerujem da ćemo do starta sezone poboljšati realizaciju. Moramo nastaviti ovako, slušati trenera i sve će biti bolje. Što se tiče saigrača, svi momci su zaista sjajni, naglašava Krunić, koji je zbog povrede propustio prijateljske duele protiv Novare i Bajerna,

U punom trenažnom procesu je samo dva-tri dana  

- Najvažnija stvar je da sam fizički, nakon povrede, veoma dobro...  Polako se oporavljam, fizički još uvijek nisam na vrhuncu jer sam tek odradio dva dana treninga. No, to je prolazno, brzo ću doći do najbolje forme. Sada se mogu prepustiti igranju i prikazati ono najbolje što znam, rekao je Krunić.

Bh. veznjak se dotakao i novog trenera Milana Marka Đampaola (Marco Giampaolo).

Napredak u igri

- Razumijem se sa trenerom, a vidim da ostali shvataju šta Đampaolo želi. Ove utakmice su važne za nas, pošto vidite da imamo napredak u igri. Nažalost, protiv Benfike nismo krunisali dobru igru i stvorene šanse, za kraj je reako Krunić za "Tuttomercatoweb". 

Odličan prijem

Krunić je odlično primljen u svlačionici Milana. 

- Ne mogu reći ništa loše, zaista. Naprimjer, Hakan Čalhanoglu (Calhanoglu) i ja smo stalno zajedno. Iako igramo na istoj poziciji i svojevrsni smo ‘rivali’, to nema veze sa našim odnosom. Momci su, zaista, sjajni, rekao je naš reprezentativac. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.