ITALIJA

Da se Dijamant ne bi opustio: Lukaku je zaboravljen, Inter za 40 miliona dovodi alternativu Edinu Džeki

O zanimanju Intera za Rebića pisalo se već ovog mjeseca

Džeko: Šta će od svega biti. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

31.7.2019

Inter je prežalio Romelua Lukaku, koji prema najnovijem bućkurišu prelazi u Juventus u zamjenu za Paula Dibalu (Dibala).

On je, uz Edina Džeku, bio glavna želja novog trenera Antonija Kontea (Conte), no sada se stvari mijenjaju.

I dok kod Džeke još imaju šanse slomiti Romu i dovesti bh. centarfora, kod Belgijca su šanse sve manje, a budući da italijanski trener traži još jednog snažnog napadača fokus je na 25-godišnjem Anti Rebiću, piše Đanluka di Marcio (Gianluca Di Marzio) te dodaje kako su pregovori ubrzani.  

Inter bi dao Nijemcima 40 miliona eura za hrvatskog reprezentativca koji je prošle sezone zabio deset golova u 38 utakmica uz šest asistencija.

Sky dodaje kako su Mauru Ikardiju (Icardi) otvorena vrata oko pregovora s Romom jer je milanskom klubu bitno osloboditi se bivšeg kapitena koji je i financijski uteg za klub.

O zanimanju Intera za Rebića pisalo se već ovog mjeseca, Ante je za Inter "plan B" u slučaju da propadnu zacrtane opcije. 

Na kraju, to definitivno uzima mjesto Ivanu Perišiću u ekipi jer se ionako ne uklapa u Konteovih 3-5-2. Pokušao je Konte s Ivanom kao lijevim bekom i nije baš išlo, a ni na poziciji napadača Perišić također nije ono što Conteu treba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.