SARAJEVO

Andrej Đokanović za "Avaz": U mojoj igri ima još prostora za napredak

Đokanović: Drago mi je što sam dobio povjerenje. FK Sarajevo

G. Š.

1.8.2019

Talentirani Andrej Đokanović (18) najveći je dobitak FK Sarajevo na startu sezone. U 1. kolu protiv Zrinjskog bio je starter (1:0), na Bilinom polju je odigrao posljednjih 30 minuta kada je bordo tim potpuno nadigrao domaćina (0:0), a imao je minutažu i u obje utakmice 1. kola kvalifikacija za Ligu prvaka (Seltik – Sarajevo 3:1, 2:1).

- Prezadovoljan sam mojim startom sezone. Drago mi je što sam dobio povjerenje stručnog štaba, koje nastojim opravdati.

 Nema umora

Nadam se da će u nastavku sezone biti još bolje, jer u mojoj igri ima još prostora za napredak. Nastavit ću naporno raditi - rekao je Đokanović u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- U međuvremenu, uspio sam se i osvježiti, nema više umora, tako da očekujem još bolje partije.

Bordo tim u subotu (20.30 sati) dočekuje tuzlansku Slobodu.

- Očekujem čvrstu utakmicu, u kojoj ćemo mi imati veći posjed lopte. Moramo popraviti realizaciju i onda će biti sve OK - konstatira juniorski reprezentativac BiH.

Đokanović tvrdi da bordo tim i ove sezone ima tim za trofej(e).

- Naravno, na Koševu su uvijek cilj trofej(i). Ponovo imamo dobru ekipu, atmosfera u svlačionici je na najvišem nivou, tako da vjerujem da će i ova sezona biti trofejna - optimista je mladi veznjak bordo tima.

Podrška i savjeti

U razgovoru s Đokanovićem saznali smo da svakodnevno dobiva korisne savjete od starijih kolega iz tima i, kako kaže, rado ih prihvata.

- U našoj ekipi ima dosta mladih igrača. Mnogo nam znači svaki savjet i podrška od starijih saigrača, koji nam pred svaku utakmicu pruže punu podršku. Pohvalio bih sve prvotimce jer su veoma korektni prema nama mlađima - za kraj je rekao Đokanov

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.