PREMIJER LIGA BIH

Osim: Zrinjski i Željezničar su zaslužili mnogo gledalaca

Utakmica Željezničar - Zrinjski igrat će se u nedjelju u 20 sati na stadionu Grbavica. Arhiv

G. Š.

2.8.2019

Treće kolo nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine donosi derbi između Željezničara i Zrinjskog. Utakmica će se igrati na stadionu Grbavica, a trener "Plavih" Amar Osim nada se da će publika u velikom broju podržati njegove igrače te da će ekipe igrom na terenu opravdati epitet derbija kola. 

- Oba tima su zaslužila da bude mnogo gledalaca. Oba tima su u dobroj formi, ako opravdamo očekivanja, bit će to velika stvar za naš fudbal - rekao je Osim.

Očekuje da će Zrinjski izvesti kombinirani sastav s obzirom na to da su sinoć igrali meč pretkola Evropske lige protiv Utrehta.

- Vjerujem da će kombinirati sastav koji će igrati protiv nas. Protiv Veleža su učinili nešto slično i odigrali solidan meč. Umor ne mora mnogo značiti ako je ekipa u dobroj formi i motivirana, a vjerujem da će oni to biti - ističe Osim i dodaje da povrijeđeni Ermin Zec neće biti u konkurenciji za utakmicu.

Golman Željezničara Filip Erić vjeruje da će svi igrači dati maksimum u ovom meču te da je ekipa, nakon pobjede nad Mladosti, dobila dozu samopouzdanja.

- U prvom kolu protiv Borca smo dominirali, ali nismo pobijedili. Mislim da je pobjeda nad Mladosti donijela neophodno samopouzdanje u našu ekipu uoči meča sa Zrinjskim - zaključio je Erić.

Utakmica Željezničar - Zrinjski igrat će se u nedjelju u 20 sati na stadionu Grbavica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.