TURSKA

Jedva čekam debi

Aničić: Mirne glave sam donio konačnu odluku. FK Konjaspor

G. Š.

3.8.2019

Naš potencijalni reprezentativac Marin Aničić (29) predstavljen je kao pojačanje turskog Konjaspora, nakon čega je potpisao dvogodišnji ugovor. 

- Sretan sam što sam došao u Konju - rekao Aničić, koji je minulih pet i po godina proveo u kazahstanskoj Astani, gdje je došao 5. februara 2014. godine iz Zrinjskog.

Dodao je:

- Želio sam doći u Konjaspor, jer sam ranije putem interneta dosta istraživao i o samom gradu tako da me sve to dodatno privuklo. Uz ono što mi je rečeno, kao rezultat svega toga, na kraju sam mirne glave donio konačnu odluku i potpisao ugovor. 

Aničić je u Konjasporu povećao koloniju naših fudbalera, koju čine reprezentativac Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović te posuđeni igrač italijanskog Udinezea Riad Bajić. I trener specijalista je bivši golman našeg državnog tima Fahrudin Omerović. 

- Jedva čekam debi, odnosno da dam svoj doprinos rezultatima ovog klubu. Mogu obećati da ću na svakoj utakmici davati maksimum - dodao je Aničić. 

Konjaspor je objavio zanimljiv video u kojem navijači traže transfer od čelnika kluba na taj način što ispisuju grafite, a zatim u automobilu prolazi Aničić da bi oni potom zadovoljni obrisali napisano.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.