ENGLESKA

Mančester siti ponovo osvojio "Komjuniti šild"

Prvak Engleske i osvajač "triple krune" u nacionalnim okvirima slavio je protiv prvaka Evrope u borbi za prvi trofej u sezoni. AFP

G. Š.

4.8.2019

Fudbaleri Mančester sitija odbranili su trofej u "Komjuniti šildu", jer su jučer na "Vembliju" pobijedili Liverpul poslije boljeg izvođenja penala. Poslije 90 minuta bilo je 1:1, a nakon penal serije 5:4. Prvak Engleske i osvajač "triple krune" u nacionalnim okvirima slavio je protiv prvaka Evrope u borbi za prvi trofej u sezoni. Siti je bolje počeo meč i poveo već u 12. minutu golom Rahima Sterlinga (Raheem). Međutim, kako je vrijeme odmicalo Liverpul je bio sve bolji. 

Mohamed Salah je dva puta pogodio stativu... Konačno, u 77. Žoel Matip (Joel) je uspio da izjednači poslije asistencije Van Dajka. Liverpul je imao šansu da dođe do pobjede, ali je poslije šuta Salaha - sa gol-linije, loptu izbacio Kajl Voker (Kyle Walker). Ostalo je 1:1, pa su o pobjedniku odlučivali penali.

Svi "Građani" su bili precizni izvođači, dok je kod crvenih promašio Vajnaldum (Georginio Wijnaldum) u drugoj seriji. "Komjuniti šild" predstavlja uvertiru za Premier ligu koja starta u petak duelom Liverpula i Noriča našeg Marija Vrančića.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.