NEDJELJNI DERBI

Željo poveo protiv Zrinjskog

Prvih 45 minuta utakmice na Grbavici proteklo je u inicijativi domaće ekipe. T: SALETOVIĆ

Avaz Sport

4.8.2019

Nakon gužve u šesnaestercu Zrinjskog, mrežu gostiju u 58. minuti pogodio je Sulejman Krpić. Oduševljenje među domaćim navijačima Želje...

Inače, prvo poluvrijeme derbi susreta trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Zrinjskog završeno je bez golova.

Prvih 45 minuta utakmice na Grbavici proteklo je u inicijativi domaće ekipe, koja je imala nekoliko dobrih prilika za gol, ali je golman Zrinsjkog Antonio Soldo s nekoliko dobrih intervencija sačuvao svoj gol.

Prvu priliku Željezničar je imao u 9. minuti preko Asima Zeca koji je izašao sam pred gol, ali je golman gostujuće ekipe dobro intervenisao. Damir Sadiković je u 24. minuti pokušao sa sedam metara sa strane, ali je i ovaj put Soldo bio na mjestu, kao i sedam minuta kasnije kada se u prilici ponovo našao Zec.

Zrinjski je najbolju šansu imao u 42. minuti preko bivšeg igrača Željezničara Ivana Čurjurića koji je s ivice šesnaesterca šutirao precizno po zemlji, ali je i golman Željezničara pokazao svoje kvalitete.

Posljednju priliku u prvom dijelu igre u 44. minuti je imao Sadiković koji je šutiorao sa više od 25 metara, snažno ali pored gola.


Navijači dočekali gol u nastavku meča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.