NEDJELJNI DERBI Završeno prvih 45 minuta

Željo poveo protiv Zrinjskog

Piše: Avaz Sport

Prvih 45 minuta utakmice na Grbavici proteklo je u inicijativi domaće ekipe

Foto: T: SALETOVIĆ


Nakon gužve u šesnaestercu Zrinjskog, mrežu gostiju u 58. minuti pogodio je Sulejman Krpić. Oduševljenje među domaćim navijačima Želje...

Inače, prvo poluvrijeme derbi susreta trećeg kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Zrinjskog završeno je bez golova.

Prvih 45 minuta utakmice na Grbavici proteklo je u inicijativi domaće ekipe, koja je imala nekoliko dobrih prilika za gol, ali je golman Zrinsjkog Antonio Soldo s nekoliko dobrih intervencija sačuvao svoj gol.

Prvu priliku Željezničar je imao u 9. minuti preko Asima Zeca koji je izašao sam pred gol, ali je golman gostujuće ekipe dobro intervenisao. Damir Sadiković je u 24. minuti pokušao sa sedam metara sa strane, ali je i ovaj put Soldo bio na mjestu, kao i sedam minuta kasnije kada se u prilici ponovo našao Zec.

Zrinjski je najbolju šansu imao u 42. minuti preko bivšeg igrača Željezničara Ivana Čurjurića koji je s ivice šesnaesterca šutirao precizno po zemlji, ali je i golman Željezničara pokazao svoje kvalitete.

Posljednju priliku u prvom dijelu igre u 44. minuti je imao Sadiković koji je šutiorao sa više od 25 metara, snažno ali pored gola.

Više o temi

NEDJELJNI DERBI
Večeras svi fudbalski putevi vode na Grbavicu
NA VRH

Komentari