REAKCIJE

Željo je bez Amara Osima i dalje dobrodošao u Olovo

Osim: Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog, koji ima 25 dobrih igrača. Arhiv

Avaz Sport

5.8.2019

Igrači, uprava NK Stupčanica, ali i svi građani Olova, uvrijeđeni su novom neprimjerenom izjavom trenera Željezničara Amara Osima u kojoj je, govoreći o minimalnoj pobjedi protiv Zrinjskog, olovsku Stupčanicu spomenuo u ponižavajućem kontekstu kazavši: 

- Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog, koji ima 25 dobrih igrača.

Šampionski tim

- Da olovsko ogorčenje bude veće, ovo nije prvi put da Osim junior Stupčanicu spominje u negativnom kontekstu. Uradio je to još jedanput kao televizijski gost u jednoj sportskoj emisiji - podsjećaju iz uprave olovskog kluba. 

U otvorenom pismu koje je ustupljeno redakciji Radio Olova iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar „igrao protiv Stupčanice“. 

- U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Milanom Ribarom u prijateljskom meču s nama igrala 2:2 – prisjetio se za program Radio Olova legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši da je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadžiabdić.

I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1. 

- U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bismo se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bismo sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava – kazao je za Radio Olovo, vidno uvrijeđen, Sadija Omerović, koji ima 40 godina sportskog staža u olovskom klubu.

Stupčanica je organiziran i klub s tradicijom. 

- Postoji od 1922. godine pod imenima Bor, Radnik, Partizan i Stupčanica. Kada smo Željezničaru svojevremeno ustupili svoj stadion za meč s banjalučkim Borcem, tadašnji Željin generalni sekretar Zdenko Jelić želio je pokloniti Stupčanici set starih dresova. Kada je ušao u klupske prostorije i vidio 12 novih kompleta Stupčanicinih dresova odustao je. Neka o tome i o Stupčanici Amar upita gospodina Zdenka Jelića, još je živ – istakao je Omerović.

Stara slava

Stupčanica se vraća na staze stare slave! U prošloj sezoni dominirala je kantonalnom ligom ZDK, upisavši u 26 utakmica 26 pobjeda. Osvoji su i Kup ZDK.

- To Željo u svom rangu niti je niti će uspjeti. S duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u Drugu federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobrodošao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. S njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima, odakle nas Osim junior posmatra – kazao je Ahmet Degirmendžić, trener Stupčanice i legenda ovog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.