TRANSFERI

Cimirot na listi želja Bolonje

Bolonja inače traži veznog igrača koji može igrati u formaciji koju je postavio trener Siniša Mihajlović (4-2-3-1)

Cimirot: Prihvatljiva cijena. Arhiv

G. Š.

7.8.2019

Naš reprezentativac iz belgijskog Standarda Gojko Cimirot (26) nalazi se na listi želja Bolonje, koja je i dalje u potrazi za veznim fudbalerom.  Dosadašnji pokušaji italijanskog prvoligaša da angažira adekvatna pojačanja u veznom redu nisu bili uspješni. 

Otpao Hendriks

- S obzirom na to da su Juraj Kucka iz italijanske Parme i Jorit Hendriks (Jorrit Hendrix) iz holandskog PSV-a gotovo sigurno otpali iz kombinacija za dolazak u Bolonju, jer njihovi klubovi ne žele da ih prodaju, u igri su Cimirot i Rodrigo Batalja (Bataglia) iz portugalskog Sportinga - potvrđuje portal Tuttobolognaweb.it.

Transferi Cimirota i Batalje, kako navode italijanski mediji, iznosili bi između šest i sedam miliona eura, što je prihvatljivo za klub iz Bolonje.

Trenutna tržišna vrijednost Cimirota, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 5,5 miliona eura, što je njena maksimalna cijena.

Bolonja inače traži veznog igrača koji može igrati u formaciji koju je postavio trener Siniša Mihajlović (4-2-3-1), odnosno koji znanjem i fizičkim sposobnostima mogu odgovoriti zahtjevima te pozicijama u timu.

Starter u Belgiji 

Cimirot je, inače, u prva dva kola belgijskog prvenstva bio starter. Protiv Serkl Briža odigrao je cijeli meč, a u subotu kontra Varegema (4:0) 71 minutu, te upisao asistenciju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je pod ugovor sa Standardom do 30. juna 2022. godine. Cimirot je karijeru počeo u trebinjskom Leotaru, a potom ga je lopta odvela u FK Sarajevo, te grčki PAOK.

18  

utakmica za naš državni tim odigrao je Cimirot


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.