PORTUGAL Slavni golman registriran za domaću ligu

Legendarni Španac nakon srčanog udara ostaje u Portu i u novoj sezoni

E. J.
09.08.2019 14:07

Kasiljas: Pet dana proveo u bolnici

Foto: Arhiv

Porto je registrirao Ikera Kasiljasa (Casillas, 38) za nastup u novoj sezoni portugalskog šampionata iako je legendarni španski golman u maju doživio srčani udar. Porto će sezonu otvoriti sutrašnjim duelom protiv Žil Visentea.

Kasiljas je bio kapiten reprezentacije Španije na putu do svjetske titule 2010. godine, dok je čak 725 puta branio za Real Madrid. U Porto je stigao 2015. godine, a 1. maja na treningu je pretrpio srčani udar zbog kojeg je pet dana proveo u bolnici.

Predsjednik Porta Žorge Nuno Pinto da Košta (Jorge Nuno Pinto da Costa) nije očekivao da će Kasiljas ponovo igrati nakon toga te je počeo potragu za njegovom zamjenom. Ipak, prošlog mjeseca Porto je saopćio da će se Kasiljas priključiti stručnom štabu dok se ne oporavi zbog zdravstvenih problema.

Porto je u julu iz meksičkog kluba Amerika angažirao 31-godišnjeg argentinskog golmana Agustina Marčesina (Marchesin), koji je debitirao u srijedu u gostujućoj pobjedi (1:0) protiv ruskog Krasnodara u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Komentari

NA VRH