BELGIJA

Gojko Cimirot za "Avaz" o transferu u Bolonju

Jako sam zadovoljan početkom sezone

Cimirot: Upravo sam završio trening. Arhiv

Piše: G. Š.

9.8.2019

Naš reprezentativac iz belgijskog Standarda Gojko Cimirot, nakon što su ga italijanski mediji već preselili u Bolonju, u razgovoru za "Avaz.ba" objasnio je trenutnu situaciju u kojoj se nalazi. 

- U fudbalu se nikada ne zna šta se može desiti, tako da se ništa ne može tvrditi, rekao je Cimirot, te na pitanje, možete li biti bar malo konkretniji, odgovara:

- Stvarno ništa ne znam vezano za to. Maksimalno sam fokusiran na Standard, upravo smo završili trening...

Reprezentativni veznjak našeg državnog tima odlično je otvorio sezonu.

- Jako sam zadovoljan početkom sezone. Ostvarili smo dvije pobjede, što je jako dobar početak, ocjenjuje Cimirot, koji je u obje utakmice bio starter, te upisao jednu asistenciju u minulom kolu protiv Zulu varigema (4:0).

Neizbježna tema sa bivšim igračem klubom s Koševa su evropski nastupi Sarajeva.

- Naravno, pratio sam sve utakmice... Gledao sam posljednji duel sa BATe-om, stvarno šteta. Bordo tim je mogao ostvariti povoljniji rezultat, konstatuje Cimirot.

Nastavak kvalifikacija

Reprezentativac BiH iz Standarda očekuje da će naš državni tim od septembarskih utakmica sa Lihtenštajnom (5. septembar - Zenica) i Armenijom (8. septembar - Jerevan) početi da ispravlja loš start - bodovni.

- Moramo, iskreno... Očekuju nas, tako da kažem, malo lakše utakmice u odnosu na prethodne. Ako damo maksimum, mislim da u septembru nećemo imati problema da ostvarimo cilj, rekao je Cimirot.

Poredak: 1. Italija 12, 2. Finska 9, 3. Armenija 6, 4. Grčka 4, 5. BiH 4, 6. Lihtenštajn 0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.