NOGOMETNA PIJACA

Transferi uživo: Roma za Ikardija Interu ponudila Džeku i 30 miliona eura

Traje trakavica oko našeg reprezentativca. Agencije

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

10.8.2019

Najaktuelnija dešavanja u burnom ljetnom prijelaznom roku i najaktuelnije transfere pratite uživo na portalu Avaz.ba.

18:20

I dalje traje trakavica oko eventualnog prelaska Edina Džeke iz Rome u Inter.

Italijanski mediji danas su prenijeli da je Roma ponudila Interu našeg reprezentativca i 30 miliona eura za Maura Ikardija (Icardi).

Bepe Marota (Beppe Marotta) zainteresiran je za ovakvu razmjenu, ali traži 50 miliona eura.


17:00

Pregovori oko povratka Nejmara u Španiju uznapredovali su. Kako su objavili mediji u Španiji, sportski direktor PSG-a Leonardo je objavio da Nejmar neće biti u sastavu za prvu utakmcu prvaka u novoj sezoni protiv Nimesa, te da su pregovori sa nekoliko timova uznapredovali.

Mediji spekuliraju da se pored Barce, aktuelan i Real Madrid.

16:00

Španski napadač Fernando Ljorente (Llorente) blizu je povratka u Seriju A. Bivši napadač Juventusa bi prema pisanju "Sporta" mogao potpisati ugovor sa Napolijem. 

Kako su naveli, trener Napolija Karlo Anćeloti (Ancelotti) želi pojačati napad i dovesti konkurenciju Miliku i Mertensu.

13:50

Bajern je dogovorio sve s Interom u vezi s transferom Ivana Perišića.

Hrvat će biti privremeno rješenje za lijevi bok Bavaraca.

U toku jučerašnjeg dana uspostavljeni su kontakti s Interom i predstavnicima Ivana Perišića. Milanski klub je želio da u ugovoru stoji klauzula o obaveznom otkupu, a Bajern nije to želio. Na kraju su se dogovorili, s povećanjem cijene za posudbi, odnosno smanjenjem cifre za definitivni opcioni otkup narednog ljeta.

Inter će za 12 mjeseci zajma dobiti pet miliona eura i rasteretiti budžet. Plaću od četiri miliona eura u potpunosti preuzima njemački klub. Bavarci će dobiti pravo kupovine u julu 2020. za 20 miliona eura. U prvoj rundi pregovora ta cifra iznosila je 30 miliona, dok je za posudbu Bajern nudio tri miliona eura.

12:20

Odlazak Nejmara (Neymar) iz Pariz Sen Žermena aktuelna je priča cijelog prijelaznog roka.

Španski mediji i danas prenose da je Real ozbiljno krenuo po Brazilca. Navodno će Real ponuditi čak 40 miliona eura po godini, što je za 3 miliona veća plaća nego što trenutno ima u Parizu.  

10:50

Ivan Perišić nije otputovao s ekipom Intera u Valensiju na prijateljski meč. Italijanski mediji su to povezali s činjenicom da je Bajern zainteresiran za krilnog napadača, odnosno da bi taj posao trebalo u skorijoj budućnosti da se realizira.

08:15

Šinđi Kagava (Shinji Kagawa, 30) donedavno je bio jedan od najtraženijih veznjaka na svijetu. Očekivalo se mnogo od njega kada je iz Borusije Dortmund prešao u Mančester junajted koji ga je 2012. platio 16 miliona eura. No, nije bio uspješan i uslijedio je njegov povratak u Dortmund, gdje, također, više nikada nije pokazao sjaj kao prije.

Sedam godina nakon velikog transfera u Junajted, 30-godišnji Japanac je postao igrač Real Saragose, člana španske druge lige.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.