EVROPSKA LIGA Naš prvak otputovao u Bjelorusiju

Musemić: Živim za trenutak da povedemo i da vidim kako će se ponašati BATE

Piše: N. DEMIROVIĆ

Fudbaleri Sarajeva jutros su otputovali put Bjelorusije, gdje ih sutra očekuje revanš susret trećeg pretkola Evropske lige. Podsjećamo, u prvoj utakmici igranoj prošle sedmice, BATE je s(p)retno stigao do pobjede u Zenici, a bilo je 2:1.

Trener bordo tima Husref Musemić kazao je okupljenim novinarima da njegov tim mora napasti BATE od prve minute.

- Moramo ih učiniti nervoznim i napasti. Čekat ćemo momenat da napravimo šansu i zabijemo gol. Nećemo dopustiti da lagano igraju, jer oni imaju rezultat koji im odgovara - kazao je Musemić.

Dodao je da je to moguće, ako se uzmu rezultati utakmica od jučer.

- U fudbalu je sve moguće. Vidjeli ste šta je Dinamo uradio sinoć u Mađarskoj. Možemo postići dva gola BATE-u. U Zenici smo imali četiri ili pet kvalitetnih šansi i mogu reći da se nećemo predati bez obzira na rezultat - rekao je Musemić.

Napomenuo je da želi da njegov tim ponovi igru iz Zenice.

- Tada nismo ni imali sreće, ali ni koncetracije. Ubijeđen sam da možemo zabiti gol i iskreno živim za trenutak da povedemo, i da vidim kako se u tim uslovima ponaša BATE - dodaje trener FK Sarajevo.

Također je kazao da će najbolji strijelac bordo tima Mevludin Ahmetović putovati sa ekipom.

- On ide sa nama, a da li će igrati, to ćemo vidjeti. Čisto sumnjam da će početi, jer je to rizično - zaključio je Musemić.

Mladi Andrej Đokanović je kazao da se nada brzom golu.

- Tada imamo dobre šanse i vjerujem da možemo proći dalje. U Zenici smo mogli i trebali napraviti bolji rezultat, ali nismo imali realizaciju - kazao je Đokanović.

Više o temi

KOMENTAR DANA
Nikad tobe doći
NA VRH

Komentari