EVROPSKA LIGA Održana press-konferencija FK Sarajevo u Bjelorusiji

Velkoski: Došli smo da se plasiramo u plej-of

Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko, rekao Musemić

A. Jamaković
14.08.2019 20:10

Velkoski i Musemić: Iskoristiti prilike koje se ukažu

Foto: FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo sutra igra revanš susret protiv BATE Borisova. Tim povodom danas je održana press konferencija uoči susreta, gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten tima s Koševa Krste Velkoski.

- Imamo negativan rezultat iz prve utakmice gdje ćemo sutra učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo, i nadamo se da ćemo sutra imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko - rekao je Musemić.U prvoj utakmici odigranoj u Zenici na stadionu Bilino polje, BATE Borisov je slavio rezultatom 1:2 golovima Bage i Moukama, dok je strijelac za Sarajevo bio Handžić.

- Znamo da imamo negativan rezultat iz prve utakmice. Nažalost nismo iskoristili svoje šanse koje smo imali tamo, sutra se nadam da ćemo imati malo više koncentracije u završnim situacijama i da ćemo uspjeti postići više golova od protivnika jer smo zbog toga i došli, želimo proći u play off Evropa lige - rekao je Velkoski.

Utakmica se igra sutra u 19 sati, a direktan prijenos je osiguran na BHT1.

Komentari

NA VRH