BIZARNO

Južnokorejac pratio Kristijana Ronalda do Švedske, a posla je bilo i za policiju!

Ronaldo: Neugodan susret u Štokholmu. AFP

E. J.

15.8.2019

Na šta je sve spreman fudbalski navijač kad se naljuti pokazao je Kvak Ji-Hjuk.

On je bio među velikim brojem fanova koji su s nestrpljenjem čekali gostovanje italijanskog prvaka Juventusa, predvođenog planetarnom zvijezdom Kristijanom Ronaldom (Cristiano), u prijestolnici Južne Koreje u revijalnom meču protiv selekcije tamošnje K-lige.

Juve je zaista i nastupio u Seulu krajem jula, no legendarni Portugalac nije ni ušao u igru, iako su organizatori upravo zbog Ronalda prodali veliki broj ulaznica. To je naljutilo navijače, pa čak i korejsku ligu koja je optužila Italijane za prevaru, te podnijela prijavu protiv Juventusa, Ronalda i agencije koja je organizirala meč. Agencije prenose da je zbog toga policija pokrenula istragu. 

Najdalje je ipak otišao spomenuti Kvak, koji se spakovao i otputovao iz Koreje sve do Švedske, gdje je boravila ekipa "Stare dame", kako bi na licu mjesta raspravio "nesporazum" s Ronaldom.

- Zašto nisi igrao u Koreji - pitao je Kvak, koji se pojavio pred Ronaldom u holu hotela u Štokholmu.

Kvak, koji je sebe opisao kao bivšeg vjernog Ronaldovog navijača, kamerom je zabilježio još nekoliko pokušaja da privuče pažnju zvijezde Juventusa. Međutim, Portugalac je sve to ignorirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.