SERIJA A Treba li otići ili ostati u Romi

Dilema Italijana: Zaraditi na Džeki ili zadržati novog vođu tima?

Nametnuo se u predsezoni

N. D.
16.08.2019 11:42

Džeko: Postaje lider time

Foto: Arhiv

Dilema treba li Roma prodati Edina Džeku sve se glasnije čuje u Italiji. Sada je „Vocegiallorossa“, koji se bavi isključivo događajima u Romi, pokušao dati odgovore na to pitanje.

ZAŠTO PRODATI DŽEKU?

Edin Džeko je trebao biti jedan od igrača koji će se žrtvovati do 30. juna kako bi klub dobio novac za zatvaranje finansijskog bilansa. To se nije desilo, jer sporazum s Interom nije pronađen u roku, ali to ne znači da je Rim iscrpio svoju potrebu za zaradom.

Uz činjenicu da Džeko zarađuje 4,5 miliona eura godišnje (klub bi to uštedio u narednoj sezoni), ako bi se dobilo 15 do 20 miliona od Intera, to bi značilo neočekivan dobitak za igrača koji ima 33 godine.

Naravno, trebalo bi uložiti za novog napadača, ali mogao bi se naći igrač koji je više gladan uspjeha od Bosanca, jer je Džeko više puta prošle sezone izgledao kao da je izgubio motivaciju.

ZAŠTO ZADRŽATI DŽEKU?

Edin Džeko u predsezoni ostavlja drugačiju sliku od one koja se vidjela na kraju prošle sezone. Bosanac izgleda kao spreman da preuzme ulogu vođe tima koji je već izgubio neke harizmatične figure. Na čisto tehničkom nivou, Džeko može pomoći timu da ostane kompaktan onako kako Fonseka želi.

On nudi drugo rješenje saigračima, ne završava akcije sam, nego ostale gura u prilike. To je čak prevladalo tokom predsezone i Roma je izgledala dobro uglavnom zahvaljujući kvalitetu Džeke.

Komentari

NA VRH