NJEMAČKA

Bajernovi asovi klupskim šefovima: Dovedite nam pojačanja!

Alaba: Ima li na vidiku novih igrača. AFP

E. J.

16.8.2019

David Alaba postao je posljednja u nizu Bajernovih zvijezda koje su zatražile od klupskih šefova da pojačaju ekipu aktuelnog prvaka Njemačke uoči nove sezone. Austrijski fudbalski reprezentativac kaže da Bavarcima trebaju još jedan ili dva igrača prije završetka prijelaznog roka 2. septembra.

- Sezona je duga i potrebna nam je ne samo kvalitetna ekipa, nego i dovoljno velika. Mislim da bi još jedan ili dva igrača podigli konkurenciju - rekao je 27-godišnji defanzivac.

Prethodno je isto od klupskih šefova zatražio poljski napadač Robert Levandovski (Lewandowski), dok je menadžer golmana i kapitena Bajerna Manuela Nojera (Neuer) također rekao da su klubu neophodna pojačanja.

Bajern se sučio sa kritikama za prilično blijed prijelazni rok nakon što su ekipu napustili neki od najpoznatijih igrača kao što su Arjen Roben (Robben), Frank Riberi (Franck Ribery) i Mats Humels (Hummels).

Njemački div doveo je bekove Benžamina Pavara (Benjamin Pavard) i Lukasa Hernandez (Lucas) te, na posudbu iz italijanskog Intera, hrvatsko reprezentativno krilo Ivana Perišića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.