VLAŠIĆ

Mališani će na umjetnoj travi odmjeriti snage

Ovogodišnji turnir će okupiti dječake iz tri generacije 2009., 2010. i 2011. godište

Z. Karić

20.8.2019

Omladinski pogon FK Olimpik - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva sutra (srijeda) će na Vlašiću organizirati fudbalski turnir pod nazivom "Vlašić prijateljima 2019". Turnir, na kojem će učestvovati desetak ekipa, bit će organiziran na terenu s umjetnom travom, a pored sportskog i takmičarskog karaktera, skup na Vlašiću je zamišljen kao jedan vid druženja dječaka iz svih klubova učesnika, ali i zahvala tima s Otoke, svim prijateljskim klubovima s kojim su ostvarili saradnju u prethodnom periodu, navode iz ovog kluba. 

Fudbalski turnir bit će odigran na terenu s umjetnom travom, jednom od najsavremenijih u regiji, u sportskom centru koji niče na Vlašiću i sasvim sigurno da će upravo ovaj teren i ovaj ambijent biti mjesto na kojem će se u narednim godinama spremiti mnogi sportski kolektivi kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regije.

Ovogodišnji turnir će okupiti dječake iz tri generacije 2009., 2010. i 2011. godište. Na turniru će učestvovati, pored organizatora FK Olimpik, FK Sarajevo, HŠK Zrinjski, FK Mladost Doboj Kakanj, NK Novi Travnik, NK Travnik, NK Vlašić, a očekuje se da na turniru nastupi još nekoliko fudbalskih kolektiva.

Takmičenje završava ceremonijom dodjele medalja, ali i druženja svih učesnika, koji će imati priliku koristiti sve prateće sadržaje koje pruža ova planinska ljepotica.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.