ŽELJEZNIČAR Klub s Grbavice sutra gostuje na Pecari

Osim: Široki može biti motiviraniji, a mogu biti i više u stresu nego inače

G. Š.
23.08.2019 13:39

Osim: Atmosfera u ekipi je dobra

Foto: Arhiv

Željezničar će sutra (20 sati) u okviru 6. kola gostovati Širokom Brijegu. Tim povodom na Grbavici je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Amar Osim i prvotimac Damir Sadiković.

– Atmosfera u ekipi je dobra, koliko može biti nakon utakmice u kojoj smo malo podbacili. Što se tiče brojnog stanja, tu je bolja situacija nego pred prošlu utakmicu, što je dobra stvar. Za šta će to biti dobro, vidjećemo. Oni su dovoljno dobar klub da se uvijek očekuje pobjeda kada igraju kući. Broj bodova ne utiče specijalno na to. Mogu biti motiviraniji nego inače, a mogu biti više u stresu nego inače. Vidjet ćemo sutra kakvi će biti. Da su startali onako to je činjenica. Igraju sa Željom, to je derbi, igraju kući, mislim da će igrati sa velikom željom, kazao je Osim.

Sadiković: U pet utakmica smo dominirali

– Dobro se osjećam, prošao sam čitave pripreme, zdrav sam. Ušao sam u prvenstvo trkački vrlo raspoložen. Mislim da čitava ekipa igra dobro. U ovih pet utakmica smo dominirali. Zadnju utakmicu nam je Sloboda kaznila neke greške. Biće tvrdo, a ko bude više skoncentrisan ostvarit će pobjedu, kazao je Sadiković.

Komentari

NA VRH