PREMIJER LIGA

Tuzla Cityju bod u Zenici, Čelik još bez pobjede i datog gola na svom terenu

Pred početak susreta, predsjednik Čelika Ajdin Oglun (Aydin Oglun) uručio je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru dres zeničkog kluba s brojem „9“

S utakmice u Zenici. D. Jurišić

Fena

24.8.2019

U jednom od derbija 6. kola BHT Premijer lige, zenički Čelik i Tuzla City odigrali su na Bilinom polju bez golova 0:0. Zeničani su, tako, i nakon trećeg susreta ostali bez pobjede na svom terenu, na kojem imaju skor od dva remija i jednog poraza, ali u ta tri meča na svom terenu nisu postigli nijedan gol. 

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je domaći napadač Haris Dilaver, koji je u 43. minuti, na ubacivanje Vladimira Grahovca, sa peterca u padu šutirao glavom pored gola. U 45. minuti, nakon što je Nemanja Zlatković izveo slobodan udarac, Jovo Kojić je sa vrha peterca šutirao glavom, ali je lopta otišla pored gola pa se na odmor otišlo pri početnom rezultatu 0:0.

Čelik je i u nastavku utakmice bio opasniji, ali se Grahovac u 59. minuti nije najbolje snašao na ubacivanje Ante Blaževića. U nastavku iste akcije loptu u petercu gostiju nije uspio zahvatiti ni Dilaver pa je otišla izvan terena.

Današnji susret, koji je odigran pred oko 2.000 gledalaca, počeo je odavanjem počasti minutom šutnje nekadašnjem Čelikovom igraču, bivšem crnogorskom nogometašu i treneru Radetu Vešoviću, koji je sinoć preminuo u 59. godini života.

Pred početak susreta, predsjednik Čelika Ajdin Oglun (Aydin Oglun) uručio je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru dres zeničkog kluba s brojem „9“. Šuker je bio gost na ovom meču, kao i predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Dino Begić.

U drugoj utakmici Radnik je savladao Mladost 3:0, uz tri gola Velibora Đurića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.