NSBiH Uoči nastavka kvalifikacija za Euro 2020

Danas počinje prodaja ulaznica za utakmicu s Lihtenštajnom

Cijene ulaznica za utakmicu u Zenici su: zapadna tribina 40 KM, istočna 30 KM, sjeverna i južna po 20 KM

G. Š.

NS BiH je shodno važećim standardima FIFA/UEFA na Bilinom Polju instalirao nove elektronske brojače za ulaznice

Foto: Arhiv


U okviru kvalifikacija za Euro 2020, reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoju narednu utakmicu odigrati sa reprezentacijom Lihtenštajna na stadionu Bilino Polje u Zenici (5. septembar). Tim povodom Nogometni savez BiH je blagovremeno počeo organizacione pripreme za ovaj meč, koje su uključivale plan prodaje i distribuciju ulaznica.

Standardi FIFA-e i UEFA-e

Cijene ulaznica za utakmicu u Zenici su: zapadna tribina 40 KM, istočna 30 KM, sjeverna i južna po 20 KM. Prodaja će se, u skladu sa odgovarajućim standardima FIFA i UEFA, vršiti na sljedeći način: 

- Prodaja ulaznica u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije „Centrotrans“. NS BiH je prema utvrđenim pravilima, a kako bi omogućili većem broju naših navijača da posmatraju narednu kvalifikacionu utakmicu i spriječio eventualnu manipulaciju ulaznicama, ustanovio principe koji će biti primijenjeni prilikom prodaje ulaznica, saopćeno je iz Kuće bh. fudbala, ne naglašeno: 

- Jedna osoba može kupiti po dvije ulaznice, uz predočavanje identifikacionog dokumenta (lična karta);

- Kupovina ulaznica maloljetnim osobama i osobama bez identifikacionog dokumenta neće biti dozvoljena;

- Osobi koja je već identifikovana kao kupac ulaznice na istom ili drugom prodajnom mjestu neće biti omogućena ponovna kupovina ulaznica;

- Ulaznice će biti u prodaji na prodajnim mjestima „Centrotransa“, prema spisku koji će blagovremeno biti objavljen putem sredstava informisanja;

- NS BiH će imati mogućnost elektronskog nadzora nad prodajom ulaznica kako bi preduzeo potrebne mjere u spornim slučajevima.

- NS BiH je prodajom u poslovnicama ovlaštene partnerske agencije „Centrotransa“ učinio dostupnu kupovinu ulaznica svim svojim vjernim navijačima.

Prodaja ulaznica počinje danas u 12 sati.

Novi brojači

- Neposredna prodaja rezervisanih ulaznica za potrebe sljedećih kategorija, i to: Igrača „A“ reprezentacije, stručnih štabova „A“ reprezentacije, organizovanih i registrovanih navijačkih grupa, stručnih štabova svih ostalih reprezentativnih selekcija, kantonalnih/županijskih i područnih saveza putem entitetskih saveza, klubova BH Telecom Premijer lige BiH, članova organa i tijela NSBiH, zaslužnih nogometni/fudbalski radnika i bivših reprezentativaca BiH, sponzora i partnera NSBiH, organa i institucija državnog i entitetskog nivoa, zaposlenika NSBiH i fudbalskih saveza Armenije i Grčke, će se vršiti direktnom prodajom na recepciji nove poslovne zgrade NSBiH (ul. Bulevar Meše Selimovića br. 95) svakoga dana u periodu od 11 do 13 sati. Molimo naše vjerne navijače, simpatizere i osvjedočene prijatelje da se prilikom ulaska na stadion, striktno pridržavaju uputstva za korištenje označenog ulaza na tribinu, reda i sjedišta na određenom sektoru. Mjesta su naznačena na ulaznici, te je neophodno da se to poštuje, napominju iz NSBiH. 

NSBiH je shodno važećim standardima FIFA/UEFA instalirao nove elektronske brojače sa elektronskim čitačima ulaznica na ulazima stadiona, te bi nepoštovanje navedenih uputstava moglo izazvati nepotrebnu gužvu i dodatne procedure prilikom ulaska na određenu tribinu.

NA VRH

Podijeli članak na