PREMIJER LIGA BIH

Džafić, Dupovac, Rahmanović i Hodžić se vratili u trenažni proces

Tatara se žalio na bol u trbuhu, rekao fizioterapeut Hadžibajrić

Bordo tim za utakmicu na Pecari. FK Sarajevo

G. Š.

27.8.2019

Bordo tim otputovao je jutros u Široki Brijeg, gdje će sutra (20 sati) odigrati zaostalu utakmicu 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Susret koji je trebao biti odigran 10. avgusta, podsjetimo, odgođen je zbog utakmice trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv BATE Borisova.  

- Za utakmicu konkurira 18 igrača. To su: Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović - saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Nakon saniranih povreda u trenažni proces vratili su se Elvis Džafić, Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Dušan Hodžić, koji je u konkurenciji za predstojeći meč.

- Pored jako napornog rasporeda, uspjeli smo uspješno oporaviti nekoliko igrača, a nakon reprezentativne pauze očekujemo nešto povoljniju situaciju. Dušan Hodžić je već u rosteru za utakmicu, a Amer Dupovac, Amar Rahmanović i Elvis Džafić za to vrijeme u Sarajevu nastavljaju s treninzima. Što se tiče Benjamina Tatara, žalio se na bol u trbuhu. Ultrazvučni nalaz je uredan, a tokom dana dobit ćemo rezultate ostalih pretraga, nakon čega ćemo znati više - rekao je fizioterapeut FK Sarajevo Ismar Hadžibajrić.  

Posljednji trening uoči susreta Sarajevo će obaviti danas u Međugorju. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.