ŠIROKI BRIJEG

Bernardo Matić: Pobjeda imperativ

Širokobriježani su optimisti pred gostovanje aktuelnog prvaka i lidera. Arhiv

G. Š.

27.8.2019

Uoči zaostale utakmice 4. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg - Sarajevo, koja je na programu sutra u (20 sati), danas je na Pecari održana konferencija za medije, na kojoj su se obratili trener Denis Ćorić i igrač Bernardo Matić. 

Znamo što nam nosi utakmica, mi nemamo šta kalkulirati i od prve minute ćemo krenuti na pobjedu, jer ta tri boda nam puno znače. Ona bi nas primakla vrhu - rekao je Ćorić i dodao: 

- Za protivnika znamo ko je i što je, prošlogodišnji prvak BiH. Trenutno se nalaze na prvome mjestu, igraju dobro, a pokazali su i u evropskim utakmicama o kakvoj se ekipi radi. Uz sve dužno poštovanje prema njima, mi jednostavno imamo računicu, a to je da pokušamo osvojiti tri boda. 

Trener Širokobriježana još nije odredio startnu postavu.

- Večeras ćemo znati u kakvom je stanju nekoliko igrača. Prije svega, tu mislim na Dražena Bagarića, koji je osjetio malu bol u zadnjoj loži, Toni Jović ima problema s listom, tako da ćemo biti pametniji nakon večerašnjeg treninga.

Bernardo Matić ističe da je pobjeda protiv Sarajeva imperativ. 

Kao i na svakoj drugoj utakmici na Pecari, očekujemo pobjedu. Nismo baš najbolje startali, pa su tri boda u ovoj utakmici možda i imperativ. Sarajevo je težak protivnik, koji zaslužuje najveći mogući respekt, ali isto tako najveći mogući motiv. Bez obzira na to ko igra s naše i njihove strane, sutra će sve ovisiti o nama - rekao je Matić. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.