LIGA PRVAKA

Bjelica: Gode pohvale Prosinečkog

Jedni bez drugih ništa ne možemo ostvariti, rekao je trener Dinama

Bjelica: Naši su uspjesi rezultat rada naših igrača, štaba, cijelog kluba i naših navijača. Arhiv

G. Š.

27.8.2019

Približava se revanš utakmica plej-ofa Lige prvaka Rozenborg - Dinamo (21 sat), u kojoj Zagrepčani brane 2:0.

- Zdravstvena je situacija odlična... Imamo maksimalan izbor. Nakon utakmice s Rozenborgom, igramo s Hajdukom, to je još jedna važna utakmica za koju svi moraju biti spremni. Zadovoljan sam što se vraćaju Moharami i Andrić, razinu forme podižu Pinto i Moubandje, igrači koji su malo manje igrali. U budućnosti će nam biti vrlo važni - kazao je trener Dinama Nenad Bjelica za "Sportske novosti".

Tri golmana

Bjelica je u Trondhajm doveo 19 igrača i tri golmana.

- Moram naglasiti da svi igrači koji nisu bili u kadru na posljednjoj utakmici s Rozenborgom ili prije žive s momčadi. Naravno da im nije lako kad ne igraju u takvim velikim evropskim utakmicama, međutim, u momčadi vlada veliko zajedništvo, svi su uvijek nakon svih utakmica, domaćih ili evropskih, skupa u svlačionici. Momčadski se duh osjeti, a dečki koji igraju evropske utakmice zaista osjećaju veliku podršku ostalih kolega koji ne igraju. Zajednički nam je interes da uđemo u Ligu prvaka. Svi idemo u istom smjeru, puni pozitivne energije - konstatira trener Dinama.

Kad je riječ o Rozenborgu, kaže: 

- Mi smo fokusirani na sebe, ako budemo na razini na kojoj smo bili na prvoj utakmici, onda su šanse za ulazak u Ligu prvaka velike. Rozenborg može kod kuće malo više igrati na ho-ruk, uz pomoć svojih navijača. Tjelesno su vrlo jaka momčad, u duelu vrlo moćna, s dobrim igračima. Ne vjerujem da će zauzvrat mijenjati sistem ili način igre - ističe Bjelica.

Čvrsto na zemlji

Bjelicu i njegovu ekipu nakon prve utakmice protiv Rozenborga hvalili su selektori reprezentacija Hrvatske i BiH Zlatko Dalić, odnosno Robert Prosinečki, Zlatko Kranjčar...

- Lijepi su to komplimenti kad dolaze od kolega trenera i bivših igrača, sve to onda ima još veću vrijednost. Naši su uspjesi rezultat rada naših igrača, štaba, cijelog kluba i naših navijača. Jedni bez drugih ništa ne možemo ostvariti. Normalno da gode pohvale Dalića, Prosinečkog i svih ostalih, ali mi moramo samo ostati čvrsto na zemlji, raditi s puno skromnosti i samopouzdanja, ali i hrabrosti, koju moja momčad ima. Vjerujem da ćemo se tako prezentirati u utorak u Trondhajmu i da ćemo još jednom oduševiti sve te ljude koji su se tako pohvalno izrazili o nama - zaključio je Bjelica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.