LIGA PRVAKA

Prosinečki: Drago mi je da je moj igrač iz reprezentacije zabio takav gol

Stvarno je maestralno pogodio, rekao je prvi strateg našeg državnog tima

Prosinečki: Već smo i nakon Budimpešte pričali o tome šta znači ulazak u Ligu prvaka. Arhiv

Avaz Sport

28.8.2019

Briljantno, svaka čast. Veliki uspjeh Dinama. Super stvar za hrvatski nogomet, rekao je selektor nogometne reprezentacije Robert Prosinečki (50) za 24sata.

Popularni Žuti oduševljen je plasmanom ''Modrih'' u Ligu prvaka nakon remija 1:1 kod Rozenborga i ukupne pobjede od 3:1.

- Već smo i nakon Budimpešte pričali o temi što znači ulazak u Ligu prvaka i apsolutno je ovo nešto veliko - kaže Prosinečki.

Reprezentativac BiH Amer Gojak zabio je odlučujući gol za 1:1 u 71. minuti, samo pet minuta nakon što je ušao u igru. I to kakav. Bila je to golčina s 25 metara u same desne “rašlje”.

- Drago mi je da je moj igrač iz reprezentacije zabio takav gol, stvarno je maestralno pogodio. Baš je u tim trenucima Rozenborg išao po drugi gol i onda je on pogodio na takav način - rekao je Prosinečki.

Hrvatski prvak sad može izvući Crvenu zvezdu u skupini Lige prvaka u ždrijebu koji se održava u četvrtak od 18 sati u Monte Karlu. Prosinečki je igrao za oba kluba i teško se može odlučiti ko bi bio u prednosti da kuglice spoje zagrebački i beogradski klub.

- Ma velika je stvar za klubove na Balkanu što su Dinamo i Zvezda ušli u skupinu Lige prvaka, velik je to uspjeh i za jedne i za druge. Nemoj me pitati ko bi bio u prednosti da dođe do tog sraza jer ko zna ko će koga izvući. To bi sad bila samo nagađanja - kaže Žuti i dodaje:

- U Dinamu i Crvenoj zvezdi trebaju uživati u ovom trenutku. Ušli su u Ligu prvaka, ostvarili sjajan uspjeh, triput će imati pune stadione i igrat će protiv najboljih momčadi u Evropi. To je ono zbog čega se treba radovati, a ko zna ko bi tu bio u prednosti. Ne možemo prije ždrijeba pričati o tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.