FK SARAJEVO

Ćosić pred meč na Pecari: Vjerujemo u dobar rezultat

Uspjeli smo se odmoriti i osvježiti, rekao je asistent Husrefa Musemića

Ćosić: Problemi s povredama. Arhiv

G. Š.

28.8.2019

FK Sarajevo danas (20 sati) igra zaostalu utakmicu 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega. 

Čeka nas teška i zahtjevna utakmica na Pecari. Oni, kao i mi, imaju problema s povredama. Što se tiče ekipe, vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat, uspjeli smo se odmoriti i osvježiti. Atmosfera između igrača je pozitivna, što je jako važno kada je raspored ovako težak. Svaki igrač je do sada dokazao da je kvalitet i da može uspješno odgovoriti na zadatke koji mu se postave - rekao je pomoćni trener FK Sarajevo Dženis Ćosić. 

Bordo tim je do sada odigrao 50 utakmica protiv kluba s Pecare, ostvarivši ukupno 19 pobjeda, devet remija i 22 poraza, uz gol razliku 60:55. Posljednji duel odigran je 15. maja 2019. godine u okviru revanš utakmice finala Kupa BiH, gdje je bordo tim izgubio rezultatom 1:0, ali je, zahvaljujući rezultatu iz prvog susreta 3:0, postao osvajač Kupa BiH za sezonu 2018./2019. 

Za predstojeću utakmicu na Pecari konkurira sljedećih 18 igrača Sarajeva: Kovačević, Dizdarević, Salčin, Hodžić, Šabanović, Letić, Šerbečić, Šišić, Cruz, Hebibović, Kurdić, Guzina, Mustafić, Ahmetović, Handžić, Velkoski, Đokanović i Milanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.