INSTAGRAM

Emotivna objava Amera Gojaka nakon gola Rozenborgu

Znam koliko si volio ovu igru, poručio naš reprezentativac

Amer na slici s dedom. Instagram

A. Ču. / Avaz.ba

28.8.2019

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak koji je sinoć postigao rijetko viđen gol za Dinamo protiv Rozenborga, kojim je hrvatski prvak osigurao grupnu fazu Lige prvaka sedmi put u historiji kluba, isti je poklonio svome preminulom dedi.

Dedo Edhem je preminuo u ponedjeljak, dan prije utakmice u Norveškoj.

Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo. Da ti dragi Allah podari lijepi Džennet. Znam koliko si volio ovu igru, posebno mi je drago što sam sinoć imao priliku da ti poklonim gol. Dedo Edhem u srcu - napisao je Amer na Instagramu uz priloženu fotografiju. 

Amer inače nije znao ni da mu je umro dedo, ni da je u utorak sahranjen, a otac mu je javio nakon meča.

Inače, naš veznjak je za hrvatske medije nakon utakmice izjavio kako je utakmica bila teška, ali da je Dinamo zaslužio plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

- Svi dišemo kao jedan, trud i rad se isplatio. Rekao sam da ćemo donijeti Ligu prvaka u Zagreb, to smo i učinili i obećavam ovim putem da ćemo biti dobri u Ligi prvaka. Pritisak je bio velik. Drago mi je što sam postigao taj pogodak koji nas je odveo u Ligu prvaka, ali ovo je gol cijele ekipe i želim reći da ovaj gol posvećujem svom djedu - poručio je Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.