TRI PRIJEDLOGA

Općina Centar, između ostaloga, ponudila stadion Koševo Fudbalskom klubu Sarajevo

U pismu upućenom bordo klubu navedeno je kako je u ovom mandatnom periodu (od novembra 2016. godine do danas) u modernizaciju stadiona uloženo 1,3 milion KM

Stadion Koševo: U vlasništvu Općine. Arhiv

Piše: A. Ču. / Avaz.ba

29.8.2019

Općina Centar na čelu s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem uputila je apel Fudbalskom klubu Sarajevo da pokušaju pronaći vlastita sredstva kojim će učestvovati u neophodnim investicijama na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s ciljem povećanja kategorizacije stadiona.

Tim povodom poručili su kako od FK Sarajevo očekuju da prilikom planiranja investicija participiraju na način da na 2 KM koje izdvoji Općina Centar, Bordo tim uloži 1 KM.

Također, pozivaju da FK Sarajevo izdvoji dio sredstava i unaprijed plate dugogodišnji zakup za korištenje termina, a ta sredstva će se preusmjeriti na ulaganja u stadion.

Općina Centar očekuje od FK Sarajevo i da se izjasni o inicijativi načelnika da Općinskom vijeću predloži odluku o davanju stadiona na upravljanje klubu zajedno s ljudskim potencijalom koji je trenutno raspoređen na stadionu.

U pismu upućenom bordo klubu navedeno je kako je u ovom mandatnom periodu (od novembra 2016. godine do danas) u modernizaciju stadiona uloženo 1,3 miliona KM. 

Tom prilikom je završena modernizacija i opremanje centralne sobe s novim sistemom osiguranja, pojačana rasvjeta, nabavljen novi semafor, sanirana VIP loža i službeni ulaz te nabavljena nova kosilica za održavanje terena što je doprinijelo boljoj pripremi terena za odigravanje utakmica.

Iz Općine su naveli kako su raspoloženi da značajno finansijski participiraju u svim aktivnostima, ali i da su im sredstva ograničena. 

Faksimil prijedloga. Avaz

Nastavak. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.