FK SARAJEVO

Musemić: Forma Željezničara je u usponu

Ne znam šta bih novo mogao reći oko derbija. Sigurno da će biti dobar ambijent - noćna utakmica, dobar teren…, rekao je trener Sarajeva

Musemić: Poslije septembarske pauze možemo očekivati naše nekadašnje partije. Arhiv

Piše: G. Š.

30.8.2019

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić, uoči sutrašnjeg (20 sati) vječitog derbija na Grbavici, ulogu favorita prepustio je FK Željezničar.

- Ne znam šta bih novo mogao reći oko derbija. Sigurno da će biti dobar ambijent - noćna utakmica, dobar teren… - rekao je Musemić te dodao:

- Mi smo igrali više utakmica u dosadašnjem dijelu sezone. Prepuštamo ulogu favorita Željezničaru, iako domaći teren u ovakvim utakmicama nije velika prednost. Što se tiče igračkog kadra, puno je bolja situacija nego pred prethodnu utakmicu u Širokom Brijegu (0:0, op. a.). Vraćaju se Lazić, Gavrić, Hodžić.

Međutim, trener Sarajeva nije želio otkriti startnu postavu.

- Ne možemo sa sigurnošću sada reći ko će igrati, a ko neće. Jesmo li potrošeni ili ne, to ne igra ulogu u ovakvim utakmicama - ističe Musemić.  

Željezničar je, kako kaže prvi koševski strateg, druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. 

- U usponu su forme, to je jedan od razloga što im prepuštamo ulogu favorita - objašnjava šef stručnog štaba bordo tima.

Igre i bodovi

Sarajevo na startu sezone ne igra dopadljivo ili onako kako bi to željeli navijači, ali što je najvažnije, sakuplja bodove i nalazi se na liderskoj poziciji. 

Ne igramo na nivou kako smo igrali, uzrok su promjene u ekipi koje uvjetuju i brojne povrede, veliki broj utakmica u relativno kratkom roku. Nadam se da poslije predstojeće, septembarske reprezentativne pauze možemo očekivati naše nekadašnje partije - rekao je Musemić te dodao:

- U Želji žele da nam se revanširaju za prošli derbi, bit će motivirani. Postižu puno golova, Ramović im se vratio, tu su i Veselinović, Ermin Zec… Dobra su ekipa, puno bolja nego ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.