FK ŽELJEZNIČAR

Osim: Može Husref pričati šta hoće, ali nećemo upasti u tu klopku

Zavisi puno od načina na koji ćeš izgubiti, ako ćeš izgubiti

Osim: Imaju dvije priče. Arhiv

Piše: Avaz Sport

30.8.2019

U Plavom salonu stadiona Grbavica, uoči utakmice 7. kola Premijer lige BiH Željezničar - Sarajevo, koja je na programu sutra u 20 sati na Grbavici, predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Želje Amar Osim. 

- Imaju dvije priče. Igramo na svom stadionu i favoriti smo. Druga priča je da igramo protiv aktuelnog prvaka BiH, koji je i dalje prvi. Može Husref (Musemić, op. a.) pričati šta hoće, moj je drug, ali… Nećemo upasti u tu klopku, "replicirao" je Amar Osim na izjavu trenera Sarajeva da je Željezničar favorit u 139. derbiju.

Osim ističe da je važno da njegovi igrači pokažu dobru igru. 

- Zavisi puno od načina na koji ćeš izgubiti, ako ćeš izgubiti. Nadam se da nećemo izgubiti. Ako pokažemo da imamo argumente, pet golova neće biti puno. Ako pobijediš, a ne pokažeš ništa, samo si trenutno sretan. Bitno je da pokažeš nešto. Govorim s trenerske strane. Jer ima još 26 kola. Može se sve stići. Ako se ne pokažemo sada, ništa nam ne znači bod prednosti. Šta, dobijemo, a oni promaše nekoliko zicera? Jeste, dobili smo - i šta onda poslije - pita se trener Željezničara, koji ističe da ''Plavi'' neće ući u utakmicu kao protiv Širokog Brijega. 

Moramo biti bolje koncentracije. 

- Da, ako dođemo u tu priliku da u drugom poluvremenu izmjenama pokušamo nešto napraviti, a ne da se spašavamo. Zec i Krpić gode jedan drugom. Ne piju kafe, ali dobro se razumiju. Kad god su zajedno igrali, nije loše bilo - rekao je Osim. 

Iskustvo i kontinuitet

Komentirajući pitanje može li Želju zavarati lošija igra Sarajeva, koje i pored toga pobjeđuje, Osim je rekao:

- Volio bih da mi možemo tako igrati loše, a da uzimamo bodove. Nije to loša igra. To je iskustvo. Kontinuirani rad. To ne može slučajno biti. To nije sreća. To se drugačije zove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.