139. VJEČITI DERBI

Gavrić: Derbi je nešto najveće i najljepše što može ponuditi bh. fudbal

Grad Sarajevo treba da se ponosi derbijem, ističe ovaj Zrenjaninac

Gavrić: Mnogo lijepih stvari vidio i čuo o sarajevskom derbiju. Arhiv

Piše: G. Š.

31.8.2019

Veznjak kluba s Koševa Nebojša Gavrić (28), koji je u minulom kolu na Pecari odradio kaznu zbog tri žuta kartona, maksimalno je spreman i motiviran za 139. vječiti derbi. 

- Kad su u pitanju gradski derbiji između Sarajeva i Željezničara, ne treba trošiti previše riječi. Uz dužno poštovanje prema svim ostalim klubovima, smatram da je derbi nešto najveće i najljepše što može ponuditi bh. fudbal - rekao je Gavrić te dodao:

- Samim tim, siguran sam da motiva i želje za pobjedom neće nedostajati. Ovom prilikom želim da zahvalim našim navijačima što su nas bodrili u svim dosadašnjim utakmicama te da ih pozovem da u što većem broju dođu na Grbavicu i fer i sportski nam pomognu da zajedničkim snagama dođemo do pobjede u derbiju.

Gavrić iz Zrenjanina posebno je istaknuo ovo:

- Derbi je nešto veliko, čime grad Sarajevo treba da se ponosi. Nadam se da će na Grbavici biti pravi fudbalski spektakl - optimista je defanzivni veznjak kluba s Koševa, koji će danas odigrati prvi vječiti derbi.

Kako kaže, utiske će moći sabrati tek nakon utakmice.

- No, mnogo sam lijepih stvari vidio i čuo o sarajevskom derbiju. Ne sumnjam da će moji utisci biti još bolji nakon same utakmice – rekao je Gavrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.