ZENICA

Uoči Lihtenštajna: Samo da se ne ponovi 1999. godina

„Zmajevi“ su do sad odigrali šest utakmica s reprezentacijom Lihtenštajna u kojima su upisali pet pobjeda uz jedan remi i gol razliku od 23:2

Hadžić: Naša očekivanja su velika. D. Jurišić

Piše: D. Jurišić

3.9.2019

Najbolji nogometaši naše države su nastavili s pripremama za naredne dvije utakmice u okviru kvalifikacione grupe „J“ za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

„Zmajevi“ su do sad odigrali šest utakmica s reprezentacijom Lihtenštajna (četiri u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i dvije prijateljske) u kojima su upisali pet pobjeda uz jedan remi i gol razliku od 23:2. Jedina utakmica bez golova je bila prijateljska odigrana 18. avgusta 1999. godine.

Novinarima su se obratili defanzivi veznjak Marko Mihojević i igrač sredine terena Irfan Hadžić.

- Presretan sam zbog poziva na okupljanje, velika je čast biti dio ovakve reprezentacije. Ostali igrači su me super prihvatili. Naša očekivanja su velika i vjerujem da možemo u naredne dvije utakmice osvojiti šest bodova - rekao je Hadžić i dodao da će selektor odlučiti hoće li imati minutažu u narednim utakmicama.



Mihojević: Jedva čekamo početak utakmice. D. Jurišić

- Odličan je osjećaj biti ponovno ovdje na okupljanju i dijeliti svlačionicu s ovako velikim saigračima. Slijede nam „na papiru“ lakši protivnici, ali moramo uči ozbiljno u svaku utakmicu kako bi osvojili bodove. Tu sam da radim, a selektor će odlučiti ko će igrati –rekao je Mihojević i dodao da još uvijek postoji šansa da se izbori Euro.

- Odigrao sam brojne utakmice u mlađim selekcijama, Zenica je uvijek davala veliku podršku našoj reprezentaciji i vjerujem da će tako biti i ovaj put. Svi igrači su dobro raspoloženi i jedva čekamo početak utakmice –rekao je Mihojević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.