BIZARNO

Barcelona dovodi Nejmara na sud: Počinje borba za desetine miliona eura!

Nejmar: Ratne sjekire opet iskopane. Agencije

E. J.

4.9.2019

Barcelona je učinila sve da ovog ljeta vrati odbjeglog sina u svoje redove, jednako kao što je i sam Nejmar (Neymar) žudio za povratkom na Kamp nou.

Međutim, njihove se želje nisu ispunile, prvak Španije nije mogao sebi priuštiti da plati 200 miliona eura odštete Pari Sen Žermenu, francuskom šampionu koji je brazilskog asa (27) kupio prije dvije godine upravo iz Barce, plativši 222 miliona eura, što je i do danas ostao najveći transfer u historiji nogometa.

Čovjek bi rekao da između Barce i Nejmara plamti ljubav, ali bi debelo pogriješio. Naime, samo što je okončana sapunica vezana za mogući povratak Brazilca u redove katalonskog giganta stigla je vijest da je za 27. septembar zakazano prvo ročište po obostranoj tužbi Nejmara i Barcelone!

Postupak je pokrenut još prije dvije godine, nakon Nejmarovog transfera u PSG, koji je, uz Nejmarovu saglasnost, avgusta 2017. aktivirao klazulu o otkupu ugovora i doveo Brazilca.

Nejmar je bio toliko bijesan na Barcu da je tražio da mu klub isplati 26 miliona eura, na osnovu produženja ugovora, koji je potpisao samo dva mjeseca prije odlaska. Tražio je i deset miliona na ime kamate.

Barcelona je uzvratila kontratužbom, zatraživši da Nejmar plati odštetu u iznosu 75 miliona eura zbog prijevremenog raskida ugovora! Da se Nejmar vratio ovog ljeta, vjerovatno bi obje strane odustale od zahtjeva, ovako su ratne sjekire opet iskopane i slijedi novi susret, ali ovog puta na sudu.

Inače, Barcelona je i bez Nejmara veliki kandidat za sami vrh prvenstva Španije. Tako kladionica Mozzart za pobjedu Barce u narednom prvenstvenom derbiju (14. septembar) protiv Valensije donosi kvotu od 1.38, remi je 5.00, a eventualni uspjeh gostiju čak 7.75. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.