FK SARAJEVO

Vukičević: Ne dirajte Musemiju

Bordo tim sutra nastavlja trenežni proces

Vukičević: Musemić, Osim, Prosinečki - "tri musketira" bh. nogometa". Arhiv

G. Š.

5.9.2019

Nekadašnji fudbaler kluba s Koševa Slaviša Vukičević, koji je kao član druge šampionske generacije (sezona 1984/85) ostavio dubok trag u FK Sarajevo, na svom Facebook profilu napisao je kratak komentar pod naslovom: Ne dirajte Musemiju, aludirajući na aktuelnu situaciju u bordo timu I oko njega.  

Kvalitetni akteri

- Ne potcjenjujući nogometne aktere na bh. prostorima, ne smijete pomišljati da dirate još malo kvalitetnih aktera – Husrefa Musemića, Amara Osima i Roberta Prosinečkog, koji održavaju koliko-toliko navijačko interesovanje u ovoj napaćenoj i najljepšoj zemlji BiH. Musemić, Osim, Prosinečki - "tri musketira" bh. nogometa, i kad griješe, bolji i interesantniji su od... Pogotovo NSBiH. Uz Vas i hvala za džentlmensko ponašanje, kao i igračima i navijačima koji su priredili izvrstan spektakl sa sedam golova... Čestitam Želji... A Sarajevo je još šampion - napisao je Vukičević. 


Inače, igrači kluba s Koševa su nakon 139. vječitog derbija na Grbavici (5:2) dobili slobodno do sutra u 9 sati, kada je zakazan trening u butmirskom Trening kampu FK Sarajevo.

Zdravstveni bilten 

Bordo tim narednu utakmicu igra protiv Zvijezde 09 u nedjelju, 15. septembra u 19.30 sati, na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“

Prema posljednjim informacijama, najbliži povratku u tim su Benjamin Tatar, Amar Rahmanović i Amer Dupovac, koje će, nakon povratka u trenažni proces, u ponedjeljak ponovo pregledati medicinski tim i donijeti konačnu odluku. S druge strane, do daljnjeg su van stroja Mirko Oremuš, Miloš Stanojević i Selmir Pidro... 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.