ŠPANIJA

Legenda Reala o najskupljem igraču svijeta: Nikad ne bih doveo Nejmara!

Del Boske: Evropski i svjetski prvak. Arhiv

E. J.

6.9.2019

Bivši trener Reala iz Madrida Visente del Boske (Vicente del Bosque), gostujući na španskoj televiziji, dotakao se mnogih tema. Jedna od njih bila je i saga vezana za mogući povratak brazilskog asa Nejmara (Neymar) u Barcelonu.

Iako se mjesecima nagađalo da bi se najskuplji svjetski fudbaler mogao vratiti u Španiju, odnosno ponovo obući dres Barce, 27-godišnji napadač ostao je u Pari Sen Žermenu. Del Boske smatra da je to sjajna vijest za Barcelonu, inače Realovog ljutog rivala.

- Za špansku ligu bi bilo dobro da je došao. On je sjajan igrač, ali iz drugih razloga mi se ne sviđa. Da sam ja u klubu, nikad ga ne bih doveo. U Barceloni su već ranije imali problema s njegovim ponašanjem. Ukoliko biste proveli anketu među navijačima Barcelone, mislim da bi se više od 50 procenata protivilo njegovom povratku - rekao je Del Boske.

Legendarni trener, koji je sa Realom bio dva puta prvak Evrope, a sa reprezentacijom Španije u ulozi selektora osvojio i Evropsko i Svjetsko prvenstvo, komentirao je još jednu ljetnu nogometnu kontroverzu, vezanu za njegov Real i velškog asa Gereta Bejla (Gareth Bale).

Trener Reala Zinedin Zidan (Zinedina Zidane) učinio je sve da krilnog napadača udalji iz ekipe, ali nedostatak prave ponude ostavio je Velšanina u redovima "Kraljeva". Del Boske je stao na stranu Zidana…

- Možda to nije čudno, jer ponašanje igrača nije bilo najbolje. Niko ne misli da je on loš igrač, ali se jednostavno nije adaptirao u Madridu - rekao je Del Boske.


Bivši kormilar "Furije" ima pozitivno mišljenje o aktuelnom sastavu reprezentacije Španije koju kao selektor vodi Roberto Moreno.

Španci su sinoć savladali Rumuniju u gostima sa 2:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Put prema Euru nastavljaju u nedjelju, domaćim susretom protiv Farskih Otoka. Španci su veliki favoriti, što si vidi i iz ponude na kladionici Mozzart

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.