REAKCIJE

Safet Sušić za "Avaz": Previše je od jedne Armenije primiti četiri gola

Naš tim nakon šest odigranih utakmica u kvalifikacijama ima samo 7 osvojenih bodova

Sušić: Treba vjerovati u uspjeh. Arhiv

Piše: A. Tiro / Avaz.ba

9.9.2019

Rezultatski najuspješniji selektor u historiji našeg nacionalnog tima Safet Sušić bio je razočaran nakon jučerašnje utakmice i poraza Bosne i Hercegovine u Jerevanu.

Podsjećamo, "Zmajevi" su uvjerljivo izgubili od Armenije rezultatom 4:2 i drastično smanjili svoje šanse da se nađu na smotri najboljih evropskih reprezentacija naredne godine.

Legendarni Pape je za "Avaz" kazao da je pratio utakmicu na internetu te da je ostao razočaran konačnim rezultatom.

- Iskren da budem, nadigrali su nas. Od jedne Armenije smo primili četiri gola, što je po meni previše, jer smo objektivno bolji od njih - kaže Sušić.

Utakmicu je, kako kaže, pratio preko interneta, te naglašava da i nema najbolji uvid u samu igru na terenu, s obzirom na to da mu je slika "štopala".

- Po dvije ili tri minute mi se prekine slika, pa nisam ni mogao najbolje vidjeti šta se dešava. Na kraju sam pogledao golove i bilo mi je dovoljno. Gledao sam Armeniju prije nekoliko dana protiv Italije i, da nisu dobili crveni, teško bi "Azzurri" došli do pobjede - ističe Pape.

Napominje da neće komentirati sve ono što se desilo nakon utakmice, odnosno ostavku Roberta Prosinečkog, jer, kako kaže, to ne bi bilo korektno.

- To je stvar Saveza i Robija, hoće li nastaviti saradnju. Dok postoje i najmanje šanse, treba vjerovati u uspjeh. Pred nama su još četiri utakmice, treba pokušati pobijediti u svakoj i eventualno očekivati kiks Finske. Na kraju krajeva, ako i ne budemo drugi u grupi, treba probati kroz baraž otići na Euro - zaključuje Pape.

Podsjećamo, naš tim nakon šest odigranih utakmica u kvalifikacijama ima samo sedam osvojenih bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.