EURO 2020

Crna Gora našeg Hadžibegića izgubila 0:3 od Češke

Treći poraz

Crna Gora bez pobjede u kvalifikacijama za EURO 2020. Arhiv

A. P. Avaz.ba

10.9.2019

Reprezentacija Crne Gore, čiji je selektor bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, izgubila je od Češke sa ubjedljivih 0:3, u sklopu kvalifikacija za EURO 2020. godine, čime se dodatno udaljila od pozicije koja vodi ka plasmanu na ovo takmičenje. 

Crna Gora u pet utakmica u grupi D ima samo dva boda. 

Češka je ozbiljnije krenula u utakmicu, te je od samog početka prijetila golu Crne Gore. Šanse su se redale. Već u 8. minuti su imali stopostotnu šansu, kada je Tomaš Souček trebao samo gurnuti loptu u mrežu, ali je bio nespretan. 

Crna Gora je najbolju priliku imala u 22. minuti, kada je Marušić ubacio sa desne strane, loptu uhvatio Hočko, a golman gostiju Vaclik krajnjim naporom izbacio loptu preko prečke. 

Češka je mogla povesti pred sami kraj prvog poluvremena, kada je Vladimir Darida pogodio prečku. Ali, na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Česi su poveli u 54. minuti, kada je veznjak Tomaš Souček iskoristio centaršut sa desne strane nakon prekida i glavom pogodio za vodstvo. Četiri minute kasnije, Češka je iskoristila šok u kojem su se domaćini našli nakon primljenog pogotka, i udvostručila vodstvo. Strijelac je ovoga puta bio Masopust. 

Česi su tokom čitavog meča bili dominantniji protivnik.

U 80. minuti, češki veznjak Jakub Jankto je igrao rukom, a cijeli stadion je tražio najstrožiju kaznu. Sudija nije svirao penal. 

U 84. minuti, Vladimir Darida (Češka) je odlično pucao iz slobodnog udarca s obećavajuće pozicije. Pucao je u lijeve rašlje, ali je golman domaćih Danijel Petković odlično odbranio. U petoj minuti sudijske nadoknade, Vladimir Darida je iskoristio najstrožiju kaznu i postigao treći gol za Češku.

Što se tiče drugog meča grupe D kvalifikacija za EURO 2020. godine, Engleska je pobijedila Kosovo rezultatom 5:3, a strijelci su bili Sterling 8', Kane 19', Vojvoda (autogol) 38', Sancho 44' i 45+1' za domaće, i Berisha 1' i 49' i Muriqi 55' za goste. Engleska ostaje prva na tabeli sa 12 bodova. Češka je druga sa 9, slijedi Kosovo sa 8, i Crna Gora i Bugarska sa po dva boda, s tim da Bugarska ima utakmicu manje. 

Hadžibegić: Neuspjeh na domaćem terenu protiv Češke. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.