SKANDAL

Uhapšena dvojica menadžera

Istraga se vodi zbog "pranja novca" u koje su navodno uključena privedena lica

Mitrović: Svrake" platile 18,5 miliona eura belgijskom klubu na ime obeštećenja. Agencije

Avaz Sport

12.9.2019

Na pomolu je nova afera u belgijskom fudbalu, i to vezana za transfer srbijanskog napadača Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta iz Brisela u redove engleskog Njukasla.  

Kako prenosi AFP, policija je uhapsila dvojicu muškaraca u vezi s transferom Mitrovića iz ljeta 2015. godine, kada su "Svrake" platile 18,5 miliona eura belgijskom klubu na ime obeštećenja.

Istraga se vodi zbog "pranja novca" u koje su navodno uključena privedena lica. Prema izvještajima belgijskih medija, u Monaku je uhapšen fudbalski menadžer Kristof Enrote, dok je njegov saradnik Kristof Šenio "pao" u Liježu.

Kada je u pitanju transfer Mitrovića, koji nije jedini pod istragom, ali je za njega AFP jedino dobio potvrdu, za njega su navodno bili zaduženi agenti Pini Zahavi i Fali Ramadani. Oni se za sada ne pojavljuju kao sporni u ovom transferu.

Mitrović je trenutno fudbaler engleskog drugoligaša Fulema, u koji je stigao u januaru 2018. iz Njukasla. Karijeru je počeo u beogradskom Partizanu. U Belgiju se otisnuo 2013. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.