FK SARAJEVO

Musemić: Žalosno je što je sve to tako

Neki će reći, vjerovatno toga ima svugdje u svijetu, pa da to bude "kao neko opravdanje"

S današnje pres-konferencije u Titovoj 38b. G. Šumar

G. Šumar

13.9.2019

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju (19:30 sati) na stadionu ''Asim Ferhatović Hase'' dočekuje Zvijezdu 09. 

- To je utakmica koju želimo dobiti. Favoriti smo... - konstatira šef stručnog štaba kluba s Koševa Husref Musemić te dodaje:

- Zvijezda je promijenila trenera i sasvim sigurno neće biti ista ekipa kao prije. Također, mi nećemo ući u meč s potcjenjivanjem. Amar Rahmanović i Amer Dupovac su počeli trenirati, tako da je bolja situacija s igračkim kadrom.

Komentirajući dosadašnji tok bh. elite, Musemić je rekao: 

- Otprilike, sve je to još tu negdje, barem kad je u pitanju vrh tabele. Jedino je možda neočekivano malo zaostao Široki Brijeg u odnosu na ovu četvorku. Radnik se diže u posljednje vrijeme, jer objektivno imaju kvalitet. Tu je to sve negdje, bodovna razlika nije velika, a ima još jako puno da se igra. Vidjet ćemo... S druge strane, bodovni saldo Zvijezde ne oslikava pravu jačinu te ekipe, barem po onome što sam ja pratio. Danas sigurno nikoga nije lako pobijediti, to pokazuje bezbroj primjera - analizira prvi koševski strateg.

Na konstataciju da je bivši fudbaler Zvijezde 09 Nemanja Vejnović proglašen krivim za namještanje utakmica - u najmanje dva premijerligaška meča sezone 2018./2019., Musemić dodaje: 

- Pratio sam i ranije taj slučaj oko namještanja kroz medije... Ne znam šta da kažem... Žao mi je ako je to sve tako, za to neko mora da odgovara. Neki će reći, vjerovatno toga ima svugdje u svijetu, pa da to bude "kao neko opravdanje". U svakom slučaju žalosno je ako je sve to tako - za kraj je rekao trener bordo kluba.

Popravni ispit

- Vremenski, imali smo dovoljno za oporavak, ali ne znam koliko nam je hendikep bio što nismo imali sve igrače na okupu. Četiri igrača su bila s našom mladom reprezentacijom, jedan u "A" timu, a Krste Velkoski je bio s reprezentacijom Makedonije. Međutim, mislim da su se svi igrači osvježili, djeluju veselo, bez obzira na taj posljednji poraz koji je bio takav kakav jeste (Željezničar 5:2). On je sigurno ostavio traga, ne može se to tako brzo zaboraviti, ali u nedjelju nam se pruža prilika da sa pobjedom vratimo na pravi put. I sada je pred nama puno utakmica, do 5. oktobra igramo pet prvenstvenih i jednu utakmicu Kupa BiH. Međutim, sad smo svi u istom položaju - rekao je Musemić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.