FK SARAJEVO

Musemić odredio ekipu za Kup BiH

Bordo tim danas od 18 sati će obaviti posljednji trening pred sutrašnju utakmicu

Bordo tim pred polazak u Ljubuški. FK Sarajevo

G. Š. / Avaz.ba

17.9.2019

Fudbaleri Sarajeva jutros su iz butmirskog Trening centra otputovali u Ljubuški, gdje se sutra igraju utakmice šesnaestine finala Kupa BiH.

- Šef stručnog štaba Husref Musemić je odlučio poštedjeti većinu prvotimaca i priliku pružiti mlađim igračima. Za utakmicu konkurira sljedećih 18 igrača: Marković, Dizdarević, Dupovac, Kurdić, Hodžić, Šabanović, Đokanović, Rahmanović, Handžić, Salčin, Guzina, Cruz, Dervišagić, Imamović, Sabljica, Šišić, Jašarević, Konjalić, saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Kombinirani bordo tim danas od 18 sati će obaviti posljednji trening pred sutrašnju utakmicu. 

- Prvenstveno želimo da prođemo utakmicu, to je osnovni cilj. S druge strane, priliku će dobiti igrači koji su manje igrali u nekom proteklom periodu, naravno, u kombinaciji s igračima koji su igrali. Znamo da se ekipa Ljubuškog takmiči u Drugoj ligi FBiH... Sakupili smo informacije o njima, ne želimo ništa prepuštati slučaju. Želimo da prođemo, odigramo dobro i da kroz tu utakmicu napravimo dobru pripremu za utakmicu u Tuzli. Nadamo se da će ovi igrači koji dobiju priliku to opravdati i da će iskoristiti svoju šansu da bismo na njih više računali u samoj ligi - rekao je trener Sarajeva Dženis Ćosić. 

Igrači koji nisu otputovali s ekipom u Ljubuški dobili su slobodno, a sutra će obaviti trening od 9:30 sati.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.