LIGA PRVAKA

Počinje trka do Istanbula

Branilac naslova gostuje u Napulju, a trener Klop smatra da će ove sezone Redsima biti neuporedivo teže otići do samog kraja

Klop: Branilac naslova Liverpul odmjerit će snage s Napolijem. Agencije

G. Š. / Avaz.ba

17.9.2019

Nova sezona najjačeg fudbalskog takmičenja na svijetu, Lige evropskih prvaka, počinje zvanično večerašnjim utakmicama od 21 sat.  Poslovično, sredina septembra rezervirana je za procvat oduševljenja kod ljubitelja fudbala. 

Jaki rivali

Branilac naslova Liverpul odmjerit će snage s Napolijem, kojeg je prošle godine eliminirao na putu do Madrida. Trener Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) smatra da će ovogodišnja trka do Istanbulu biti mnogo teža.

Iako su dvije godine zaredom igrali finale, Nijemac smatra da će Liverpul biti suočen sa zastrašujućim zadatkom da se plasira u finale na istanbulskom stadionu Ataturk, gdje su Redsi osvojili Ligu prvaka 2005. godine s nevjerovatnim povratkom protiv Milana.

Iako bi Liverpul trebao proći bez problema u nokaut fazu, Klop strahuje od velesila koje bi ga sigurno mogle čekati kako vrijeme bude odmicalo.

- Neću imati ništa protiv ako ponovimo prošlogodišnji uspjeh, ali u ovom trenutku nisam previše siguran da hoće. Doista mislim da puno timova ima dobre šanse. Pogledajte sastav Borusije Dortmund i recite mi da smo jači od njih. To je nemoguće. Mogu napraviti pet izmjena, a vi mislite: “Stvarno, nisu igrali prošle sedmice? Zašto?”. Juventus će biti tamo, Pari Sen Žermen će biti tamo. Real Madrid? Mislite li da su već odustali? Bajern je doveo Perišića i Kutinja (Coutinho). To je veliko pojačanje – smatra Klop.

Gorak okus

Nakon što su isprali gorak okus poraza iz 2018. protiv Reala, slavivši prethodne sezone protiv Totenhema, Liverpulu je ipak glavni prioritet osvajanje naslova engleskog prvaka na koji čekaju od 1990. godine. Redsi imaju blistav niz od pet pobjeda i dobro jurišaju u engleskoj ligi i pored ozljede golmana Alisona (Allison).

Njegova zamjena Adrian priznao je da mu je Liverpulova čvrsta odbrana, kojom komanduje neprelazni Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk), znatno olakšala prilagodbu u novoj sredini.

Najzanimljivije utakmice

Napoli - Liverpul

Liverpul i dalje blista nakon osvajanja Lige prvaka u junu, no ne treba zaboraviti koliko je krhka bila njihova izvedba lani u grupnoj fazi, gdje su poraženi čak od Crvene zvezde.

Posebno je dramatično bilo protiv Napolija. Tada je Liverpul dobio 1:0 i na jedvite jade izborio nokaut fazu.  

Liverpul je prema Mozzartu favorit.Kvota na pobjedu gostiju je 2.40.

Borusija - Barcelona

Borusija i Barcelona redovni su učesnici UEFA Lige prvaka, ali ovo im je prvi susret u ovom takmičenju.

Ozljede Lionela Mesija (Messi) i Luisa Suareza doprinijele su tromom startu sezone za Barcelonu, pa je pitanje kako će izgledati ako dvije zvijezde ne budu igrale večeras.

Barcelona je prema Mozzartu favorit. Kvota na pobjedu gostiju je 2.50.

32

kluba, podijeljenih u osam grupa, igrat će danas i sutra utakmice prvog kola Lige prvaka u fudbalu

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.