LIGA PRVAKA

Pobuna u Valensiji uoči duela sa Čelzijem: Bojkot zbog smjene trenera

Selades: Situacija nije idealna. AFP

E. J.

17.9.2019

Odluka čelnika Valensije da smijene uspješnog trenera Marselinja (Marcelinho), iako je pod njegovim vodstvom ekipa prošle sezone osvojila Kup Španije i izborila plasman u ovosezonsku Ligu evropskih prvaka, izazvale buru u klubu.

Novi trener Albert Selades (Celades) bio je prisiljen da konferenciji za medije uoči meča prvog kola Lige prvaka protiv engleskog Čelzija prisustvuje bez ijednog igrača. Oni su odbili da se pojave, kao znak protesta zbog otkaza Marselinju prošle sedmice.

Selades, koji je prethodno bio pomoćni trener u Real Madridu, postavljen je na dužnost šefa struke Valensije nakon poraza od Barcelone (2:5). Selades uoči gostovanja na Stemford bridžu kaže da situacije nije idealna, ali očekuje da će ekipa biti spremna za večerašnji duel (21 sat).

- Ovo nije idealna situacija, ali to je odluka igrača i o tome ne mogu reći ništa više - kaže Selades (43), koji očekuje da se to neće osjetiti na terenu.

- Atmosfera je dobra. Počinje najbolje klupsko takmičenje i to je motivacija za igrače da daju maksimum - rekao je bivši reprezentativac Španije, koji je igrao za Barcelonu, Real, Seltu… 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.