TUZLA

Na Tušnju čekaju rješenje: Put u Gradišku, pa nastavak agonije?

Situacija je i dalje turobna, rješenje se ne nazire i sve "visi u zraku"

Tuzlacima ne cvjetaju ruže. Ilustracija

Piše: J. J.

17.9.2019

Fudbaleri Slobode sutra će u šesnaestini finala Kupa BiH odmjeriti snage sa Kozarom, no sudeći po situaciji u Rudarskoj 2 lako se moglo desiti da "Crveno-crni" ni ne otputuju u Gradišku! 


Dugovi prema fudbalerima FK Sloboda još nisu izmireni i za sada nema bilo kakvih naznaka kada će se to desiti. Nezadovoljstvo je kulminiralo čak i do ideje da se meč ne igra, ali nakon sastanka održanog u poslijepodnevnim satima odlučeno je da Sloboda ipak otputuje u Gradišku. 

Za sada se ne zna u kakvom će sastavu Tuzlaci istrčati na megdan Kozari, pa ne treba začuditi ako se u ekipi nađu i juniori Kluba. 

Situacija je i dalje turobna, rješenje se ne nazire i sve "visi u zraku". Kako saznajemo, fudbaleri su na ivici strpljenja, a ukoliko se nešto ne promijeni do narednog premijerligaškog kola, nikoga ne treba začuditi ako se ponove primisli da ne putuju u Doboj kod Kaknja!? 

Jedina vijest finansijske tematike koju je Klub plasirao bila je ona nakon utakmice protiv Borca. Prodali su 1.360 ulaznica. Obznanjeno je da Sloboda iz tog susreta izlazi sa plusom od 300 KM. Zarada je iznosila 6.800 KM, a na organizaciju derbija sa Banjalučanima Tuzlaci su potrošili 6.500 KM.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.