LIGA PRVAKA

Prosinečki za ''Avaz'' o šansama Dinama i Crvene zvezde u večerašnjim mečevima

Selektor nogometne reprezentacije BiH

Prosinečki: S nestrpljenjem očekuje mečeve Lige prvaka. Arhiv

Razgovarao: J.A.

18.9.2019

GNK Dinamo Zagreb i FK Crvena zvezda večeras igraju prvo kolo Lige prvaka. Na zagrebački Maksimir stiže Atalanta, dok Beograđane čeka težak ispit u Minhenu protiv Bajerna. Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki s nestrpljenjem očekuje mečeva klubova za koje je svojevremeno nastupao. 

Popularni Žuti za Dinamo je zaigrao već s 18 godina (1986.-1987.). Nakon nesuglasica s tadašnjim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem, otišao je u beogradsku Crvenu zvezdu (1987.-1991.), s kojom je osvojio tri naslova državnog prvaka, domaći Kup te Kup evropskih prvaka 1991. godine. U razgovoru za ''Avaz'' Prosinečki je prognozirao ishode večerašnjih mečeva te otkrio očekivanja od bh. reprezentativaca koji brane boje zagrebačkog kluba. 

- Prije svega, Crvena zvezda ima veoma male šanse protiv Bajerna. Bajern je ipak Bajern i oni imaju strašnu ekipu, pogotovu sada s nekim pojačanjima koja su ljetos došla. Zbog toga je teško da će Zvezda moći napraviti nešto više u Minhenu. Teško je da neće izgubiti. Moraju se čuda neka desiti - rekao je Prosinečki. 

Selektor "Zmajeva" potom se osvrnuo na Dinamo. 

Dinamo kroz ove prethodne godine što je igrao u UEFA-inim takmičenjima koje je odigrao dobro sada ima i iskustva. Sigurno je da će, pogotovu u Zagrebu, igrati čvrsto i može se očekivati nešto. Atalantu pratim duže vrijeme i to je jedna odlična ekipa, koja je pokazala da u Italiji može biti četvrta. Igrala je prošle godine i finale Kupa, u kojem je izgubila protiv Lacija. Oni imaju super kvalitetne igrače i dobrog trenera i prve velike rezultate u Italiji. Što se tiče Dinama, sve je moguće s Atalantom, iako su gosti neki favoriti. Bit će dobro ako ne izgube, a, ako pobijede, bit će to velika stvar. Koliko sam čitao, Gojak će nastupati i pokušat će nastaviti s dobrim igrama koje je imao u reprezentaciji i Dinamu - smatra popularni Žuti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.