NOGOMET

Tuhel bez dlake na jeziku o Nejmaru: Radio je sve što je bilo u njegovoj moći da ode

Burno ljeto u Parizu

Nejmar i Tuhel: Nastavljaju saradnju u PSG-u. Arhiv

J. A. / Avaz Sport

18.9.2019

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) u razgovoru za DAZN govorio je o burnom ljetu u Parizu, s akcentom na Brazilca Nejmara (Neymar), koji je želio otići s Parka prinčeva i vratiti se u Barcelonu, ali mu to nije uspjelo. 

-  Nejmar nije želio biti ovdje s nama. Radio je sve što je bilo u njegovoj moći da ode. Zbog toga baš i ne može računati na neku popularnost kod navijača i zato razumijem ljutnju naših fanova, iako je ona samo trenutna - rekao je Tuhel.

Smatra da će se taj odnos između navijača i Nejmara brzo popraviti.

On mora izdržati sve zvižduke i negodovanja, takva mu je realnost. Mora proći kroz sve to kad igra kod kuće, a i mi svi s njim zajedno. Siguran sam da nas čekaju mnogo bolji dani u nastavku sezone - poručio je trener PSG-a. 

Tuhel se poslije inicijalne ljutnje smirio i oprostio, ali ne i zaboravio Nejmaru. 

Povrh svega, postoji odnos između nas kao između trenera i igrača. Tu nikada nije bilo problema ni nekog nepoštovanja. Zato mi je bilo lako vratiti ga u ekipu. Uvijek je trenirao potpuno profesionalno, čak smatram da je na kraju u njemu laknulo, iako je sve završilo mimo njegovih želja. Sada je potpuno fokusiran na obaveze, spreman davati sve od sebe. Gladan je uspjeha, uvijek želi pobjeđivati - zaključio je Tuhel.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.