SPORT

Dortmund odigrao 0-0 unatoč impresivnom nastupu protiv španjolskih prvaka

Igrači Borusije nakon utakmice. AFP

Sponzorisani tekst

19.9.2019

Grupna faza Lige prvaka je započela i već je donijela mnoga iznenađenja. Napoli je započeo pobjedom 2-0 protiv branitelja naslova Liverpoola, a Chelsea se u Ligu prvaka vratio porazom kod kuće protiv Valencije. Kakogod, u najzanimljivijem susretu prvog dana natjecanja Dortmund je ugostio Barcelonu na Westfalenstadionu.

Barcelona je početkom tjedna bila veliki favorit za pobjedu, ali se Dortmund ipak pokazao popularnijim, a podršku su im nastavili iskazivati i ljubitelji sportskog klađenja na https://allvideoslots.com. To i nije neko iznenađenje s obzirom na to da su prije ovog susreta Bayer Leverkusenu zabili četiri gola proteklog vikenda, dok se Barcelona nalazi na petom mjestu u La Ligi, s Leom Messijem koji je zbog ozljede započeo na klupi. Fati se pridružio momčadi i sudjelovanjem na natjecanju sa samo 16 godina postao njihov najmlađi igrač ikad.

Kao što je i bilo očekivano, utakmica je protekla uz puno neprekidnih napada, s tim da je Barcelona imala veći posjed lopte. Međutim, Dortmund je kontinuirano prijetio napadom. Sancho je Barceloni zadao dosta muke u prvom poluvremenu, s tim da su i on i Reus imali dobre prilike da Nijemcima priskrbe prednost. Unatoč tome, rezultat na poluvremenu bio je 0-0.

Drugo poluvrijeme se slično odvijalo, ekipa Dortmunda se pokazala boljom. Samedo je rano oborio Sancha te je Dortmund dobio priliku da zabije penal. Nažalost, Reus je nije uspio iskoristiti jer je Ter Stegen obranio lijevom nogom. Ipak, iznenađujuće je to što VAR nije zabilježio da je izašao izvan crte prilikom obrane penala, što znači da ga je trebalo ponovno izvesti.

Dortmund je i nakon toga nastavio stvarati dobre prilike, uključujući i onu kad je Brandt pogodio vratnicu u 77. minuti. Bez obzira na to, utakmica je završila rezultatom 0-0, a Dortmund će smatrati da su zaista trebali pobijediti. Imali su očigledne prilike i bili su čvrsti u obrani. Gostima nisu omogućili više od jednog udarca u okvir gola. Ovaj nastup dobar je znak za šansu Nijemaca u natjecanju ove sezone.

Još jedan važan rezultat te noći zasigurno je pobjeda Red Bull Salzburga rezultatom 6-2 protiv Genka u skupini E. Bio je to jako impresivan nastup s dosta napada, u kojem je mladi Erling Braut Haland zabio tri gola u prvom poluvremenu prilikom svog debija u Ligi prvaka


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.