ZRINJSKI

Ibanjez: Mostar je lijep grad i jedva čekam da ovdje dovedem svoju ženu i djecu

Nadam se da će pomoći klubu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva, rekao je član "Plemića"

Ibanjez: Mamić je stao je iza mene i sigurno je da ćemo se lijepo slagati. Ž. MILIČEVIĆ

Piše: G. Š. / Avaz.ba

19.9.2019

Zrinjski je danas i zvanično predstavio veliko pojačanje - Argentinac Luis Ibanjez (31), nekadašnji igrač, između ostalog, i zagrebačkog Dinama i Crvene zvezde.

Sve je super

- Nadam se da će pomoći klubu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva - rekao je Ibanez i dodao:

- Hvala svima koji su vjerovali u mene, nadam se da ću pomoći klubu. Dat ću sve od sebe te se nadam da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve, a to je titula.

Zadovoljan je načinom na koji je primljen u Mostaru.

- Sve je super, dečki u svlačionici su me dočekali na najbolji način. Jako sam zadovoljan, Mostar je lijep grad i jedva čekam da ovdje dovedem svoju ženu i djecu, pa da zajedno uživamo, a ja se posvetim samo nogometu - ističe Ibanjez.

Nije došao Pod Bijeli brijeg, kako kaže, da zaradi, nego mu se svidjela ideja kluba.

- Za Zrinjski znam odranije, igrao sam protiv njih s Dinamom. Meni je bitno da igram kao ranije. Bit će mi malo teško dok se ne naviknem na igru i ekipu, pa i cijelu ligu, ali tim nam je super, kao i trener. Dat ću sve od sebe da se vrlo brzo uklopim u ekipu - najavio je Argentinac.

Mamić i Hercegovina 

Na konferenciji za medije razgovaralo se i o predsjedniku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću, koji već duže vrijeme živi u Hercegovini.

- Vidio sam se s njim prije tri mjeseca u Međugorju, imat ću priliku vidjeti se s njim u Mostaru. Bio je moj šef sedam godina, stao je iza mene i sigurno je da ćemo se lijepo slagati - konstatira Ibanjez, koji je potpisao dvogodišnji ugovor.

Slobodan igrač 

Ibanjez sigurno neće konkurirati za tim sljedeće dvije utakmice, dok ne dobije boravišnu i radnu dozvolu. Međutim, neće biti problema oko registracije za Zrinjski jer je stigao kao slobodan igrač.

500 

hiljada eura imao je Ibanjez godišnju plaću u Trabzonsporu, odakle je stigao u Zrinjski.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.