EVROPSKA LIGA

Na Koševu čekaju odluku UEFA-e: Sarajevu zbog prekida u Zenici prijeti rekordna kazna

Susret u Zenici bio je prekinut sedam minuta. Avaz

G. Š. / Avaz.ba

20.9.2019

Disciplinska komisija Evropske nogometne federacije (UEFA), rješavajući prekršaje i incidente na kvalifikacionim utakmicama za Evropsku i Ligu prvaka, jučer je kaznila Fudbalski klub Sarajevo sa šest hiljada eura, zbog pet ili više žutih kartona u revanš utakmici 3. pretkola Evropske lige BATE Borisov – Sarajevo 0:0.

Javne opomene u Borisovu, podsjetimo, dobili su Đokanović, Gavrić, Mustafić, Šišić te Velkoski u sudijskom vremenu utakmice.

Međutim, UEFA još nije donijela konačnu odluku o sedmominutnom prekidu prve utakmice 3. pretkola Evropske lige Sarajevo – BATE Borisov (1:2) koja je odigrana u Zenici. Susret je bio prekinut zbog ubacivanja baklji i drugih predmeta u teren.

- Zbog težine prekršaja, ali i obimnog disciplinskog materijala iz prethodnih kvalifikacionih utakmica Evropske i Lige prvaka, konačna odluka je prolongirana za nastavak sjednice - javlja naš izvor iz Niona.

Klub sa Koševa mogao bi pomenuti duel pamtiti po rekordnoj kazni. Prema informacijama do kojih smo došli iz izvora bliskih UEFA-i, prvaku Bosne i Hercegovine prijeti novčana kazna do 100 hiljada eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.