VELEŽ

Dudić: Opet moramo malo presložiti zadnju liniju

Kada igraš protiv Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Širokog, misliš da su to najteže utakmice, najteži protivnici, a vidjeli ste što se nama dogodilo protiv Radnika, rekao je trener Mostaraca

Dudić: Zvijezda je posljednja, ali jednako kao i mi želi pobjeći s dna tabele. Arhiva

G. Š. / Avaz.ba

20.9.2019

Kako je i najavio, trener Veleža Feđa Dudić je u susretu šesnaestine finala Kupa BiH na teren poslao više nego šarenu postavu, ali Velež je protiv Bratstva obavio svoje (3:2) i prošao dalje u osminu finala.

- Cilj smo ostvarili, no igrači koji su dobili šansu moraju puno bolje, rekao je Dudić, te dodao: 

– Nije nevažno spomenuti činjenicu da je u drugom poluvremenu zaigrao i Cvijanović koji je dugo vremena van stroja, a sa čijim povratkom možemo dobiti na širini u izboru igrača prema naprijed. Sada ulazimo u ritam srijeda – subota pa će nam svaki igrač biti izuzetno važan. Fajić je odradio suspenziju crvenog kartona, ali ne možemo računati na Urdinova u Ugljeviku, dok Dario ima problema sa povredom pa opet moramo malo presložiti tu zadnju liniju, bokove.

U dosadašnjem dijelu sezonu niti u jednoj utakmici Velež nije nadigran, deklasiran, ali ima jako malo bodova na kontu – samo jednu pobjedu. Velež još nije igrao protiv Zvijezde, Tuzla Cityja i Borca, navijači vjeruju da bi protiv ovih ekipa Rođeni morali popraviti svoj bodovni konto, morali početi pobjeđivati.

– Kada igraš protiv Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Širokog, misliš da su to najteže utakmice, najteži protivnici, a vidjeli ste što se nama dogodilo protiv Radnika. Ništa manje neće biti teške utakmice koje nas čekaju, ponajviše zbog situacije u kojoj se mi nalazimo. Naravno, ako ponovimo igru kao protiv Željezničara, onda imamo pravo vjerovati da možemo ući u jednu seriju. Ali kažem, sada idemo Zvijezdi koja je posljednja, ali koja jednako kao i mi želi pobjeći s dna tabele. Mijenjali su trenera, nisu izgledali uopće loše protiv Sarajeva, tako da se moramo dobro spremiti za ono što nas čeka, zaključio je Dudić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.